Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Pro-actieve adviseur Mestbeleid

Functie omschrijving

Ter versterking van ons team Advies Mest, Dier en Natuur (MDN) zijn wij op zoek naar een pro-actieve adviseur voor het Mestbeleid. Jij bent iemand die het belangrijk vindt om een spil te zijn tussen het beleid van o.a. het Ministerie van LNV en de uitvoerende organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, om het Mestbeleid vorm te geven. Vanuit agrarische expertise heb jij oog voor de opgave achter beleid en  de uitvoerbaarheid voor zowel RVO als de klant.

Als energieke adviseur werk jij samen met collega’s binnen en buiten het cluster Mest. Jij stelt de kaders op en verwerkt de documenten binnen de opdrachten verhelderend. Je adviseert op de implementatie en uitvoering van verschillende regelingen binnen het Mestbeleid. Belangrijk onderdeel van jouw functie is het inschatten van risico’s van EU en nationale wet- en regelgeving en de interpretatievraagstukken uit deze wet- en regelgeving. Je geeft hierover een gedegen advies aan verschillende organisatie onderdelen binnen en buiten RVO. In je rol denk je mee over de impact van beleidswijzigingen en kan je deze vertalen consequenties voor de uitvoeringspraktijk voor Nederlandse ondernemers in voornamelijk het agrarische domein.

Samen met de collega’s stel je (kader)documenten op waarin deze risico’s en interpretatievraagstukken zijn geborgd. Je valideert werkinstructies van de uitvoerende teams en borgt op deze manier dat ook de (kader)documenten op een goede manier worden uitgevoerd. Daarnaast is een belangrijke taak dat je met klantcontact de regelgeving op een heldere manier vertaald naar de ondernemers die subsidie aanvragen. Je bent dus een spin in het web tussen beleid en uitvoering en uiteindelijke de (agrarische) ondernemers. Belangrijk in je rol is dat je ondersteuning biedt aan je collega’s adviseurs die contacten onderhouden met de beleidsdirectie die verantwoordelijk zijn voor deze onderwerpen en belangenorganisaties.

Je bent zelf vooral actief binnen onze organisatie, legt verbanden en maakt verbinding. Brengt jouw actuele agrarische kennis in waar nodig en mogelijk. Ons team opereert in een dynamische omgeving waarin voortdurend beleidsaspecten en uitvoeringsvarianten met elkaar in overeenstemming moeten worden gebracht. Met je collega’s maak je onderdeel uit van een uitvoeringsketen met onder meer medewerkers communicatie, uitvoerders en handhavers, juristen en ICT-medewerkers om de doelstellingen te behalen. Heb jij zin om in een inspirerende werkomgeving met verschillende onderwerpen te starten? Dan komen wij graag met jou in contact.

Functie-eisen

Je hebt tenminste een HBO werk- en denkniveau, beschikt over een analytisch vermogen en je hebt ervaring in het vertalen en interpreteren van nationale en Europese wetgeving in processen en documenten voor de uitvoering. Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief, weet goed om te gaan met belangentegenstellingen en in staat zelfstandig je werk te organiseren.

Verder verwachten we van jou ook dat je de vaardigheid hebt om samen te werken over de grenzen van het eigen team heen en dat je resultaatgericht bent. Je deelt actief opgedane kennis met je collega's. Kennis van het mest/agrarische domein is een pré.

Competenties:

  • Analytisch vermogen
  • Resultaatgericht
  • Klantgericht
  • Samenwerken
  • Organisatiesensitiviteit
  • Plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.


Reageer op deze vacature