Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Contentcoördinator

Functie omschrijving

Beschik je over uitstekende plannings- en adviesvaardigheden en heeft het content vak voor jou geen geheimen? Weet je welke content onze doelgroepen triggert en kun jij contentexperts inspireren en de samenwerking bevorderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ondernemers weten precies waar ze aan toe zijn als ze de kanalen van RVO bezoeken en op zoek gaan naar de informatie die zij nodig hebben op het gebied van agrarisch ondernemen.
Jij bent verantwoordelijk voor het tijdig laten realiseren van de content en de borging op de verschillende fases van de klantreis. Jij zorgt voor consistentie over de verschillende kanalen heen en bewaakt dat de dienstverlening van RVO naadloos op elkaar aansluit; ook bij een wisseling van kanaalkeuze door de klant (omnichannel).

Je werkt samen met (senior) communicatieadviseurs. Met elkaar zorgen jullie ervoor dat de informatie over de onderwerpen voor onze klanten beschikbaar en begrijpelijk is. Hiervoor is het van belang dat je snel verbanden legt tussen verschillende RVO regelingen en- programma’s. RVO werkt met multidisciplinaire communicatieteams. Hierin werken contentcoördinatoren met zowel communicatieadviseurs als contentspecialisten gezamenlijk aan opdrachten. In samenwerking met de andere collega’s uit het team waarin jij werkt, geef jij advies over welke bestaande digitale kanalen en –middelen voor de informatieoverdracht het beste gebruikt kunnen worden.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de dagelijkse uitvoering. Je begeleidt, inspireert en ondersteunt. Daarnaast zorg je voor de planning en de werkverdeling. Door het coördineren van de samenwerking van de verschillende disciplines zoals media, beeld, formulieren en publicaties zorg jij ervoor dat dit op elkaar aansluit en elkaar versterkt om een eenduidige en uniforme boodschap te realiseren.

Ook maak je een contentplan o.b.v. een overkoepelend en strategisch geformuleerd communicatieplan, waarbij je rekening houdt met o.a. klantreis, gebruikersvriendelijkheid van de content en de diverse vormen en vereisten van content op verschillende contentkanalen. Je geeft prioriteiten aan en zorgt samen met de contentspecialisten dat deze planning gehaald wordt.
Binnen ons team werken we volgens de Plan, Do,Check, Act cyclus. Hiermee draag je bij aan continue kwaliteitsverbetering.

Functie-eisen

 • Jij hebt HBO of academisch werk- en denkniveau en je hebt tenminste 5 jaar ervaring op een soortgelijke functie en tenminste 3 jaar als coördinator.
 • Je bent vaardig in het adviseren en het vertalen van strategisch communicatieplannen in contentplannen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met (systemen, evaluatietools, Seo/seaetc).
 • Verder heb je diepgaande kennis van de doelgroep of van meerdere doelgroepen van de opgaven.
 • Je hebt kennis van en ervaring met web statistieken programma’s zoals Piwik of Google Analytics en bent vaardig in het analyseren en vertalen van deze data.
 • Je weet resultaten te bereiken door samen te werken en bruggen te slaan.
 • Je hebt een goede politieke antenne en ervaring met omgaan met weerstand en tegengestelde belangen.

Competenties:

 • Klantgericht
 • Omgevingsbewust
 • Adviesvaardigheden
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Politieke- en organisatiesensitiviteit

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 24 tot 24 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuk.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.
En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

RVO/KAI/Communicatie en Analyse I/team agrarisch grondgebonden

RVO is voortdurend in beweging en gericht op het verder uitbouwen van de professionele relatie met ondernemers. De directie Klant, Advies en Informatie (KAI) is in deze driehoek dé expert op het gebied van klantcommunicatie, digitale dienstverlening en datamanagement. Met actuele gegevens over de klanten ondersteunt de directie de gehele organisatie om de dienstverlening voortdurend te vernieuwen.


Reageer op deze vacature