Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Contentspecialist Agrarisch Niet Grondgebonden

Functie omschrijving

Op zoek naar een contentfunctie met een sterke creatieve component? Heb je zin om ondernemers te helpen in hun ambities/informatiebehoefte/ondersteuning. Ben je in staat om met jouw creatieve schrijftalent aan te sluiten bij de belevingswereld van de ondernemer/doelgroep? Dan maken wij graag kennis met jou!

Binnen een dynamische omgeving ga jij aan het werk met het omzetten van communicatieplannen en themaplannen naar creatieve content. Je zorgt ervoor dat deze aantrekkelijk gepresenteerd worden en goed aansluiten bij de behoeften van ondernemers/doelgroep. Je zorgt voor contentconcepten die ondernemers boeien, binden en inspireren zodat zij precies weten waar ze aan toe zijn als ze de kanalen van RVO bezoeken om op zoek te gaan naar de informatie die zij nodig hebben. Daarnaast houd je je bezig met de inkoop van producten en diensten. De vacature voor Contentspecialist is in het team Niet Grondgebonden op het gebied van Marktordening & Visserij.

Je bent dus bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je ontwikkelt content concepten en schrijft /creëert samen met collega’s diverse soorten content.
 • De soorten content waarmee jij aan de slag gaat zijn webteksten, interviews, short-form, videocontent, socials, e-books, whitepapers, testimonial video’s, blogs, enz..
 • Je denkt hierbij vanuit de wensen en behoeften van de doelgroep.Je draait je hand niet om voor: SEO, websiteoptimalisatie, en webanalytics.
 • Je optimaliseert de contentteksten mede op basis van bereikcijfers, klantrespons en de klantreis.
 • Je adviseert o.a. over de in te zetten kanalen en middelen.
 • Je zet in op samenwerking en verbinding met de verschillende communciatie- en contentexpertises.

Dit alles doe je niet alleen, want je komt te werken in één team met experts op het gebied van communicatieadvies, contentcreatie, online markting en social media. Daarnaast kunnen andere expertises, maar ook onderzoeken (doelgroeponderzoek en klantreizen), jou ondersteunen in je werk.

Binnen ons team werken we volgens de Plan, Do, Check, Act cyclus. Hiermee draag je bij aan continue kwaliteitsverbetering.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante afgeronde hbo opleiding.
 • Je hebt tenminste 3 jaar relevante werkervaring opgedaan als contentmarketeer, contentspecialist of vergelijkbaar, bij voorkeur in een grote organisatie.
 • Je hebt aantoonbare en actuele kennis op het gebied van (marketing)content.
 • Je hebt ervaring in het schrijven van teksten op B1 niveau en beschikt over uitstekende (schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt ervaring met systemen, zoals Drupal.
 • Je hebt aantoonbare kennis van vindbaarheid, toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid,
 • begrijpelijkheid en diverse analysetools.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de Rijkshuisstijl.
 • Je kunt gebruikerservaringen en -analyses opstellen en toepassen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van contentcreatie.

Competenties:

 • Adviesvaardigheden
 • Klantgericht
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgericht
 • Creatief

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Assen zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie zal dat naar verwachting gemiddeld 1 à 2 dagen per week zijn.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

KAI/Communicatie en Analyse I/Agrarisch Niet Grondgebonden

RVO is voortdurend in beweging en gericht op het verder uitbouwen van de professionele relatie met ondernemers. De directie Klant, Advies en Informatie (KAI) werkt samen met de inhoudelijke directies van RVO en met de beleidsdirecties op de ministeries aan een toonaangevende relatie met ondernemend Nederland. De directie KAI is in deze driehoek dé expert op het gebied van klantcommunicatie, digitale dienstverlening en datamanagement. Met actuele gegevens over de klanten ondersteunt de directie de gehele organisatie om de dienstverlening voortdurend te vernieuwen

Jij gaat aan de slag in het contentteam Agrarisch. Wij voeren de contentstrategie uit voor de klantcommunicatiekanalen van RVO. En we regisseren en beheren de content. We creëren, beoordelen en redigeren tekst en beeld voor de digitale en fysieke klantcommunicatiekanalen en -middelen. Denk aan rvo.nl, mijnrvo.nl, social media en intranet. Maar ook aan kennisbanken, brieven, formulieren, telefonie en publicaties. Hierbij hoort ook content voor marketing(campagnes) en de vakpers. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor RVO-content die verspreid wordt via kanalen van derden. De vindbaarheid, relevantie en het gebruiksgemak van de informatie voor klanten staan hierbij centraal.


Reageer op deze vacature