Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Proces Coördinator Investerings- en Marktmaatregelen

Functie omschrijving

Ben jij dé spin in het web, die graag mensen verbindt en met een team de klus tot een goed resultaat brengt? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga jij doen als Proces Coördinator voor de afdeling Investerings- en Marktmaatregelen (IMM)?

Als Proces Coördinator werk je nauw samen met interne en externe collega’s, waarbij de operationele coördinatie op het uitvoeringsproces van één of meerdere Europese subsidieregelingen centraal staan. Je adviseert je Teammanager en organiseert dat de regelingen goed en conform Europese kaders worden uitgevoerd in het team.

Als Proces Coördinator ben je operationeel verantwoordelijk voor:

 • De voortgang en de EU-conformiteit van de regelingen en ziet toe dat werkzaamheden binnen het team rechtmatig en tijdig volgens afspraken en binnen wettelijke termijnen worden gerealiseerd.
 • De kwaliteit en uniformiteit van de uitvoering.
 • Verantwoordingscijfers en rapportages correct en tijdig worden opgeleverd.
 • Onderbouwde inschatting van toekomstig werkaanbod (forecast) en vertaalt dit naar benodigde inzet van teamleden.
 • Oog voor verbeteringen in het proces en werkwijze in het team bij weerstand ben je in staat dit om te buigen.
 • Eerste aanspreekpunt voor externe partijen en partners in de keten.
 • Bij audits ben jij de persoon die het auditproces in gang zet en ziet toe dat termijnen, auditvragen tijdig en met de juiste inbreng van kennis worden uitgevoerd.
 • Vraagbaak voor senioren en/of uitvoeringsexperts, de inhoudelijke deskundigen.
 • Oog voor verdere professionalisering binnen het team en kwaliteit ten aanzien van onze klantbenadering.
 • Meedenken ontwikkelingen vanuit het werkveld (nieuw Landbouwbeleid) of richting die RVO omarmt in haar Strategie 2025.
 • Heldere communicatie met de teammanager, over de status en de te maken keuzes en gevolgen hiervan op het team.

Als Proces Coördinator ben jij besluitvaardig, overtuigend, communicatief sterk en heb jij een goed gevoel voor politieke- en uitvoeringsrisico’s voor RVO. Eén van jouw doelen, is een kwalitatief goed en gedragen product afleveren, waarbij je de samenwerking met de belanghebbende partijen goed weet te houden. Jij ziet er de uitdaging in om resultaten op te leveren en problemen in het team op te lossen.

Wij zijn op zoek naar een Proces Coördinator binnen drie teams binnen de afdeling IMM, directie Kernprocesssen EU.

Functie-eisen

Je werkt zorgvuldig en met oog voor detail, want soms luistert het coördineren nauw. Je bent een goede planner die niet snel het overzicht verliest. Je nieuwsgierigheid helpt je om jezelf steeds te blijven ontwikkelen en dat combineer je met een flexibele instelling. Met je enthousiasme, kennis van zaken en besluitvaardigheid neem je je team mee in het bereiken van resultaten.

Functie-eisen

 • WO- of HBO-plus werk- en denkniveau; aantoonbaar met een diploma.
 • Ervaring als coördinerende vakspecialist of een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met het begeleiden en coachen van medewerkers in dagelijkse aansturing.
 • Affiniteit om data en ICT effectief te benutten voor de kwaliteit.
 • Bestuurlijke besluitvormingsprocessen naar praktijk kunnen vertalen.
 • Ervaring met Lean Six Sigma trajecten (LSS) en de implementatie van verbeteringen is een pre.
 • Bekendheid met subsidiekaders (RUS, USK, IKS) en ervaring in het toepassen hiervan is ook een pré.
 • Kennis op het gebied van Europese subsidieprogramma's óf agrarische kennis óf financiële kennis samen met subsidieverlening, óf diermanagement, óf biologie óf natuur en milieu.
 • Sterke persoonlijkheid die kan omgaan met weerstand en tegengestelde belangen.

Competenties:

Bij RVO kijken we verder dan alleen naar opleiding of ervaring. Expertise of ervaring is altijd
welkom en soms ook echt een voorwaarde, maar je talent en competenties staan voorop. Alleen
met de juiste instelling en vaardigheden kunnen we RVO vooruit helpen. Kennis kun je bijleren en ervaring kun je ontwikkelen, maar de volgende passende competenties moeten al in je zitten:

 • Plannen en organiseren.
 • Operationele aansturing, begeleiding van directe collega’s en coördineren van taken.
 • Besluitvaardig.
 • Overtuigingskracht.
 • Communicatief sterk, zowel in woord als geschrift.
 • Sensitiviteit: politieke en uitvoeringsrisico’s.
 • Samenwerken, coaching vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de betreffende RVO-vestiging zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie zal dat naar verwachting gemiddeld 1 a 2 dagen per week zijn.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.

En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

KPEU/Investerings- en Marktmaatregelen/Investerings- en Marktmaatregelen

Afdeling Investerings- en Marktmaatregelen:
De afdeling Investerings- en Marktmaatregelen (IMM) voert tientallen regelingen uit die onder het gemeenschappelijk landbouwbeleid (meer specifiek: markt- en prijsbeleid) vallen. Het kader van de regelingen is veelal uitgewerkt in Europese verordeningen en nationale regelingen. De afdeling IMM bestaat uit Gebiedsfinanciering, Vis subsidies, Agro subsidies, In- en uitvoeringsregelingen en Marktordening en Fokkerijregelgeving.


Reageer op deze vacature