Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Applicatiebeheerder en -ontwikkelaar document management

Functie omschrijving

Heb jij affiniteit met document management systemen en geeft het je energie om de continuïteit van applicaties te waarborgen door proactief in te spelen op verstoringen en oplossen van incidenten? Heb je ambitie om door te groeien als low-code ontwikkelaar? Dan zoekt DICTU jou!

Je bewaakt de stabiliteit, beschikbaarheid, kwaliteit en continuïteit van de applicaties. Je helpt mee aan het oplossen van tweede en derdelijns incidenten en wijzigingen binnen gestelde normen. Je onderhoudt de technische documentatie. Je hebt regelmatig contact met de gebruikersorganisatie en Infrastructuurteams. Je bent aanspreekpunt over de technische werking van de toegewezen ICT-componenten vanuit de verschillende rollen, kent deze componenten zeer goed en kan ook over de grenzen ervan heen kijken.

Je hebt meerjarige ervaring in verschillende rollen, diepgaande kennis van de ICT-componenten / businessprocessen en vormt een natuurlijk aanspreekpunt voor functionele applicatiebeheerders, opdrachtgevers en collega’s uit andere onderdelen van onze organisatie.

Je houdt de voor je vakgebied relevante kennis op peil door middel van permanente educatie. Je volgt en onderzoekt de trends en ontwikkelingen in het werkgebied en je participeert actief in kennisdeling met collega’s. Je bent gericht op samenwerking binnen het team, andere afdelingen en klanten.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO opleiding, in een relevante ICT richting.
  • Professional ITSM control of IT Services.
  • Minimaal 5 werkervaring als technisch/operationeel applicatiebeheerder en ontwikkelaar.
  • Aantoonbare affiniteit met document en workflow management.
  • Kennis van en ervaring met procesmodelering.
  • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum werken.
  • Ervaring met Oracle, Windows omgevingen, moderne netwerken en cloud omgevingen.
  • Bereidheid je verder te ontwikkelen in OpenText producten: eDOCS, Content Suite platform, AppWorks.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Daarnaast ben je analytisch en planmatig sterk, besluitvaardig en flexibel. Je hebt goede antennes voor wat er speelt binnen een organisatie en weet op verschillende niveaus goed met mensen samen te werken. Je hebt ervaring met vertaling van klanteisen naar technische specificaties. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden en weet je goed uit te leggen wat wel en niet mogelijk is.

Tenslotte heb je ervaring met werken volgens Agile/Scrum principes en methodieken in een op DevOps georiënteerde organisatie. Uiteraard ben je leergierig en innovatief en zorg je dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Inschaling voor deze functie vindt plaats op basis van kennis en ervaring. De werkzaamheden vinden voorlopig plaats vanuit huis met behulp van digitale hulpmiddelen.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Naast EZK en de daaronder vallende diensten heeft DICTU ook opdrachtgevers bij andere ministeries (onder andere Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). We ontwikkelen en beheren systemen en applicaties en zorgen voor de bijbehorende dienstverlening. Daarbij beschikken we over specialistische ICT-kennis op het terrein van inspecties, subsidies, registers en geografische informatie (GIS), en van hoog beveiligde informatiesystemen, websites en apps. 

In onze dienstverlening stellen we kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, innovatie, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen. Dagelijks werken ruim 1.400 gedreven professionals in Den Haag, Assen en Zwolle aan hoog beschikbare en innovatieve systemen en applicaties, het beheer van datacenters en de dienstverlening. Dit doen we voor ruim duizenden devices, vol enthousiasme en met focus op de klant.

Document Management

Document Management is een onderdeel van het team Bedrijfsvoeringdiensten binnen de Divisie Generieke Diensten van DICTU. Het is een dynamisch team in opbouw, dat in de transitie zit naar werken volgens de principes van Agile Scrum in een DevOps samenstelling. Voor het beheer en ontwikkeling van applicaties voor de ondersteuning van de bedrijfsvoeringprocessen van de ministeries van EZK en LNV worden steeds vaker moderne platforms gebruikt in een Cloud omgeving. 


Reageer op deze vacature