Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Teamleider IT Operations management

Functie omschrijving

DICTU zit in een transitie naar steeds meer innovatieve cloudgedreven dienstverlening. Dat zorgt ook voor veranderingen in de werkzaamheden van jouw team IT Operations Management. Jij neemt als manager de ongeveer veertig IT-specialisten mee in die veranderingen. En zorgt met de doorontwikkeling van de agile-werkwijze voor meer structuur. Een uitdagende hybride functie waarbij je vanuit huis en en op ons kantoor in Assen of Den Haag werkt.

Waar je met jouw team aan bijdraagt? DICTU ontwikkelt en beheert applicaties waarmee burgers en ondernemers gemakkelijk digitaal zaken kan doen met de overheid.Met jouw feeling voor IT begrijp je vast en zeker dat kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid van die applicaties enorm belangrijk zijn. Om daar inzicht in te krijgen en te houden, levert jouw team de ondersteuning, kennis en tools op het gebied van monitoring, configuratie-, capaciteitsmanagement en logging aan de ruim zestig DevOps- en twintig infrateams van DICTU.

Jij stuurt op een sterke verbinding tussen jouw mensen en de teams in de operatie. Continu motiveer en stimuleer je de product-owners en functioneel en technisch beheerders in je team om te kijken hoe ze de DevOps- en infrateams nóg beter kunnen bedienen. Lopen ze tegen obstakels aan? Dan maak jij de weg vrij. Daarbij kijk en denk je niet alleen vanuit het teamperspectief, maar ook vanuit dat van de divisie Kwaliteit, Ondersteunende Diensten en Advies waar jouw team onderdeel van is.

Vanzelfsprekend ben je ook verantwoordelijk voor de hrm-aspecten. Je creëert een veilige werksfeer en faciliteert de vakgerichte en persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. Zo zorg je dat je mensen optimaal kunnen samenwerken met de interne omgeving en leveranciers.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau door opleiding en/of ervaring.
 • Je hebt ruime en relevante ervaring met IT binnen een grote organisatie, waarvan minimaal drie jaar als coachend leidinggevende van een team.
 • Je hebt ervaring met verandermanagement en bij voorkeur kennis van en ervaring met agile-methodieken.
 • Je hebt snel inzicht in de belangen en doelen van een organisatie en bent je bewust van jouw invloed daarop.

Competenties

 • Je bent een echte peoplemanager die met heldere en sterke communicatie de omgeving inspireert om concrete resultaten te kunnen bereiken, medewerkers ruimte en verantwoordelijkheid durft te geven en hen daarop aanspreekt als dat nodig is
 • Je kunt goed omgaan met complexe besluitvormingsprocessen en schakelt makkelijk op alle niveaus.
 • Je kunt complexe zaken makkelijk inzichtelijk maken en het overzicht bewaren over een speelveld met verschillende processen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4551,- tot €6786,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We werken bij DICTU hybride. Je krijgt de ruimte om deels vanuit huis te werken. Je standplaats is Den Haag of Assen. We gaan ervan uit dat je de helft van jouw werktijd op de werklocatie aanwezig bent.
 • We besteden extra aandacht aan jouw (online) inwerkperiode, zodat je de organisatie en je collega’s snel leert kennen
 • De sollicitatieprocedure bestaat minimaal uit twee gesprekken en een assessment.
 • Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoeringen (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Team ITOM divisie KODA

De divisie Kwaliteit, Ondersteunende Diensten en Advies (KODA) zorgt ervoor dat de DevOps- en infrateams in de operatie van DICTU zichzelf continu kunnen verbeteren. Dat doen we door ons in de teams te verplaatsen. We stellen kaders en leveren generieke ondersteuning. En in onze Competence Centers bundelen we schaarse kennis en maken we risico’s inzichtelijk door controle op de kaders.

Team IT Operations Management
Jij geeft als manager leiding aan ongeveer veertig collega’s van het team IT Operations Management dat onderdeel is van de divisie KODA. Een gedreven team met een mooie mix van junior, medior en senior medewerkers – product-owners, functioneel beheerders en technisch beheerders. We hebben oprecht hart voor ons werk en zijn gemotiveerd om zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk gebied te blijven groeien.

In een open en veilige sfeer dragen we bij aan het beheren van het ICT-landschap en zorgen we dat DICTU operationeel in control is. Onze actuele servicemodellen, monitoringoplossingen en logging analytics geven snel inzicht in de status van het landschap, (toekomstige) capaciteitsvraagstukken en de afgesproken dienstverlening. Ook adviseren en ondersteunen we de DevOps- en infrateams in de operatie bij het inrichten van beheerhulpmiddelen op applicaties en systemen.


Reageer op deze vacature