Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Ontwikkelaar/automatiseerder

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een ontwikkelaar/automatiseerder die het technisch hart van ons team komt versterken. In deze functie zoeken wij iemand met een ontwikkelachtergrond en ervaring met automatisering. Ons team Software Release Ondersteuning (SRO) werkt aan verschillende producten en diensten die de software en infra voortbrengingsteams binnen DICTU ondersteunen in het automatiseren van hun (ontwikkel-)processen. De afnemers van onze producten zijn in potentie alle DevOps teams binnen DICTU. De verscheidenheid aan technologieën en eindklanten van deze teams is groot en dat maakt het werkterrein uitdagend en dynamisch. Ook hebben we een security en performance afdeling binnen ons team.

De werkzaamheden zijn breed maar jouw focus ligt op:

 • Het verder ontwikkelen van pipeline functionaliteit (CI/CD).
 • Adviseren over, en inrichten, beheren en ondersteunen van versiebeheer tooling.
 • Adviseren over, en inrichten, beheren en ondersteunen bij geautomatiseerde code kwaliteit controles. Naast het toepassen van algemene codeer standaarden verwachten we ook affiniteit met SSD, security controles en Continuous Security Scanning.
 • Roulerend “beheerder van de dag”.
 • Ook verwachten we dat je je werk kunt uitdragen, b.v. door het onderhouden van intranetpagina’s, en organiseren en geven van presentaties en workshops.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring met software ontwikkeling, b.v. Java, Javascript, Python.
 • Aantoonbare ervaring met versiebeheertools, b.v. GitHub, GitLab, SVN.
 • Aantoonbare Ervaring met opzetten en ontwikkelen van CI/CD in GitLab.
 • Aantoonbare ervaring met het toepassen van code kwaliteitscontroles, b.v. met SonarQube.
 • Kennis van Applicatie- en Technische architectuur is een pré.
 • Ervaring met een Agile werkwijze (Scrum / Kanban) is een pré.

Competenties:

 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Gedreven persoonlijkheid
 • Zelfstandig, nieuwsgierig en houdt er van om te sparren en kennis te delen met collega's
 • Leergierig

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Naast EZK en de daaronder vallende diensten heeft DICTU ook opdrachtgevers bij andere ministeries (onder andere Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). We ontwikkelen en beheren systemen en applicaties en zorgen voor de bijbehorende dienstverlening. Daarbij beschikken we over specialistische ICT-kennis op het terrein van inspecties, subsidies, registers en geografische informatie (GIS), en van hoog beveiligde informatiesystemen, websites en apps. 

In onze dienstverlening stellen we kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, innovatie, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen. Dagelijks werken ruim 1.400 gedreven professionals in Den Haag, Assen en Zwolle aan hoog beschikbare en innovatieve systemen en applicaties, het beheer van datacenters en de dienstverlening. Dit doen we voor ruim duizenden devices, vol enthousiasme en met focus op de klant.

DICTU

Het team Software Release Ondersteuning (SRO) valt onder de divisie Kwaliteit Ondersteunende Diensten en Advies (KODA). Het team levert diensten aan Software en Infra VoortbrengingsTeams (SVT’s en IVT’s) op het gebied van het geautomatiseerd voortbrengen van software, zoals:

 • Corporate code repository
 • CI/CD pipeline met feedback loops
 • Geïntegreerd in de CI/CD pipeline: geautomatiseerde security- en performancetesten, code kwaliteit scanning en SSD
 • Advies en ondersteuning aan SVT’s om het voortbrengingsproces te automatiseren
 • Uitvoeren van pentesten en performance/load testen

Het team heeft DevOps als Way of Work, en is grofweg verdeeld in twee groepen specialisten: security & performance en automatisering (CI/CD). Het team heeft geen Delivery Manager, maar wel Adviseurs die SVT’s helpen met hun automatiseringsvraagstukken.


Reageer op deze vacature