Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Drupal Backend-developer

Functie omschrijving

Zeg je Drupal, dan zeg je Assen. Want hier vind je de grootste en gezelligste Drupal-afdeling van het noorden. En misschien zelfs wel van heel Nederland. Versterk jij ons team als developer? Naast leuke collega’s kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden en natuurlijk uitdagende projecten voor grote overheidsklanten.

Bezoek je zelf wel eens overheidswebsite? Dan ben je zeker niet de enige. Meer dan 10 miljoen Nederlanders surfen jaarlijks over het web op zoek naar overheidsinformatie. Achter veel van die websites — onder andere die van de Tweede Kamer, DigiD en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland — zit een Drupal-cms. Als developer werk jij in een scrumteam aan de doorontwikkeling van Drupal voor één of enkele grote overheidsklanten. Werk waarvan dus miljoenen mensen profiteren!

Van serverconfiguratie tot beveiligingsupdate tot het uitwerken van een nieuwe functionaliteit: jouw job is superveelzijdig. Ook doordat je in korte sprints werkt. Behalve met je collega’s uit het scrumteam heb je vrijwel dagelijks contact met je klanten en ben je voor hen een vertrouwd aanspreekpunt. Bovendien maak je deel uit van de Drupal-community. Alles wat jij aan de backend ontwikkelt is opensource en toegankelijk voor ontwikkelaars en liefhebbers over de hele wereld. Over eer van je werk gesproken.

En er liggen mooie uitdagingen voor jou in het verschiet. Zo worden er een aantal grote websites omgebouwd van Drupal 7 naar een Decoupled Drupal 8 CMS met een React frontend. Daarnaast staat ook de migratie naar Drupal 9 in de steigers.

Wat je ook al snel merkt, is dat je midden in de actualiteit werkt. Zo vragen de nieuwe coronaregelingen voor bedrijven en zzp’ers uiteraard ook om nieuwe functionaliteiten aan overheidswebsites en -applicaties. Samen met je collega’s streef je altijd naar de beste oplossingen.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau, kent Drupal 7 en 8 en hebt programmeerervaring met PHP.
  • Je hebt ervaring met serveromgevingen, webserverconfiguratie en tooling die daarbij hoort, zoals nginx, Docker en CI/CD.

Competenties:

  • Je durft je mening te geven en zelfstandig beslissingen te nemen.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en pikt snel nieuwe dingen op.
  • Je bent een harde werker en kunt goed omgaan met deadlines.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.


Reageer op deze vacature