Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

ICT Expert

Functie omschrijving

 • Installeren en configureren van middleware componenten (Oracle / PostgresSQL/JBOSS/Weblogic/Blueriq).
 • Aanleveren input t.b.v. het op te stellen High Level Design door de solution architect.
 • Maken/aanvullen van Low Level Designs voor Cloud infrastructuur.
 • Onderhoudt de technische documentatie.
 • Beheert test- en ontwikkelstraten en stelt deze op aanvraag beschikbaar.
 • Levert bijdragen aan het uitvoeren van PAT- en Stress-testen bij in productie-name.
 • Levert bijdragen aan het preventief testen van de bestaande infrastructuur.
 • Levert bijdragen aan het beheren van de Infra beheertools (FAB en TAB rol).
 • Houdt de voor zijn werkgebied relevante kennis op peil door middel van permanente educatie.
 • Volgt en onderzoekt de trends en ontwikkelingen in het werkgebied en adviseert over de toepasbaarheid in de eigen werkomgeving. Participeert actief in kennisdeling met collega’s.
 • Doet voorstellen voor verbetering van het normen en richtlijnen op basis van zelf opgedane ervaringen en technologische ontwikkelingen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau (ICT) en Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Grondige kennis van de Nederlandse taal en beheersing van de Engelse taal.
 • Heeft kennis van de fundamentele werking van een Cloud Infrastructuur (2 - 3 jaar).
 • Heeft ervaring met het opstellen van Low Level Designs (5 jaar).
 • Kandidaat heeft ervaring met Clouddiensten.
 • De kandidaat kan projectmatig werken en is gewend om als projectmedewerker mee te draaien in grote programma's, projecten en transities.
 • Hij/zij is bereid om incidenteel buiten kantoortijden te werken om doelen te halen of changes uit te voeren (geen 9 tot 17 mentaliteit).

De kandidaat die wij zoeken heeft verder kennis van de volgende zaken:

 • Kennis van Oracle Databases 10, 11 & 12 Kennis van Open Source/Jboss/Weblogic/TomCat/PostgreSQL.
 • OAS, OHS, Oracle Fusion Middleware, VCA en APEX is wenselijk.
 • Oracle forms & reports en Blueriq zijn een grote wens. Kennis van RHEL Linux/Containers/Dockers/Kubernetes is een pré.

Competenties:

 • Goede contactuele eigenschappen en communicatief.
 • Analytisch met sterk probleem oplossend vermogen: Bereidheid om e.e.a. nader uit te zoeken en informatie bij andere op te halen.
 • De kandidaat die wij zoeken is resultaat gerichte en hij/zij zorgt dat de geplande activiteiten die gepland staan op tijd en met de juiste kwaliteit afgeleverd worden.
 • Team player: We zoeken iemand die makkelijk in een team zijn meerwaarde kan laten zien en die samen met het team doelen kan bereiken door goed samen te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3842,- tot €5710,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en levert ICT en digitale diensten voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en een aantal andere ministeries. DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en het beheren van datacenters en de dienstverlening. DICTU beschikt over specialistische kennis van ICT-systemen op het gebied van: inspecties, subsidies, digitale dienstverlening, geografische informatiesystemen (GIS), registers, bedrijfsvoering, de Cloud en informatiebeveiliging.

DICTU zit midden in een proces van transitie waar kernwoorden als zelforganiserende teams, DevOps en scrum steeds belangrijker worden. Van medewerkers wordt in toenemende mate gevraagd multi-inzetbaar te zijn binnen deze teams.

Dagelijks werken er ruim 1400 gedreven professionals vol enthousiasme aan DICTU-producten in Den Haag, Assen en Zwolle. DICTU professionals weten wat er speelt in de samenleving, werken klant- en resultaatgericht en zijn innovatief.

In de dienstverlening stelt DICTU kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Het Nederland van nu zoekt ICT’ers. Bij de Rijksoverheid werk je als ICT-specialist aan belangrijke thema’s zoals privacy, security en cybercrime. Je draagt  bij aan nieuwe ontwikkelingen in moderne (web-) authenticatie/autorisatie mechanismen. Zo werk je mee aan het Nederland van nu.

Team Projecten Cloud

Deze functie valt binnen het Team Projecten Cloud van de Divisie Infra van Dictu.

Het team Projecten van de divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle Infrastructuur projecten. De projecten bestaan uit een mix van projecten ten behoeve van onze opdrachtgevers en interne projecten tbv de verandering/vernieuwing van onze infrastructuur. Het team projecten bestaat uit een combinatie van projectleiders, solution architecten en ICT-experts. Het team Projecten is werkzaam in Den Haag en Assen. Het team bestaat uit zo'n 70 medewerkers, gelijkmatig verdeeld over beide vestigingen. Als ICT medewerker Infra Projecten voer je zeer diverse projecttaken uit, zowel voor externe als interne klanten, waarbij diepgaande technische kennis, van met name Oracle en Cloud producten, en goede contactuele eigenschappen van grote waarde zijn. Je hebt regelmatig contact met de gebruikersorganisatie en infrateams. Je fungeert als aanspreekpunt voor de technische werking van de toegewezen ICT-componenten waarvan jij diepgaande kennis hebt opgebouwd en houdt continue het grote geheel in de gaten. Je fungeert als vraagbaak voor je collega's en bent constant bezig om te verbeteren.


Reageer op deze vacature