Dienst ICT Uitvoering (DICTU)

Platformbeheerder middleware

Functie omschrijving

Jouw startende scrumteam staat aan de top van de infra-keten van de Rijksoverheid. Samen met je collega’s zorg je dat platformdiensten binnen de Dienst ICT Uitvoering in Assen 24/7 in de lucht blijven. Zo kunnen rijkscollega’s, ondernemers en burgers áltijd rekenen op belangrijke applicaties. Als beheerder van platformen waar honderden applicaties op draaien, heb jij een grote impact op de Nederlandse samenleving.

Storingen op onze platformen kunnen grote gevolgen hebben. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat vliegtuigen met bloemen voor de export op Schiphol aan de grond blijven omdat de applicatie Client Export van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit niet goed werkt. Zo kunnen de inspecteurs exportgoederen niet keuren. Dat kan er bijvoobeeld ook voor zorgen dat vrachtwagens met exportproducten richting het Verenigd Koninkrijk in de haven stranden. Onze platformen ondersteunen ook de subsidieprogramma’s voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hiermee ontvangen boeren subsidies waardoor ze voedsel kunnen produceren én kunnen handelscertificaten worden afgegeven.

Het agile-PaaS-team middleware-platformen is splinternieuw. We nemen binnenkort de eerste Weblogic-, JBoss- en Apex-platformen in beheer. Je stapt dus in op een interessant moment. Samen staan we voor de opgave om van de nieuwe agile- en DevOps-werkwijze een succes te maken én zo veel mogelijk te automatiseren. Ons doel? Zorgen voor bedrijfszekerheid, continuïteit en kwaliteit van onze plaformen. Dat willen we onder andere doen door een gemakkelijk te bedienen one-click-service-portal te realiseren waarmee je een of meerdere gestandaardiseerde omgevingen voor web- en applicatieplatformservices implementeert. Zo stomen we onze dienstverlening klaar voor de toekomst.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau op het gebied van IT.
  • Je hebt kennis van Java-appplicatieservers en minstens één van de volgende middleware-producten: Oracle-platformdiensten, zoals Weblogic-server, Oracle Forms en Reports, Apex en OAM, open source-platformdiensten, zoals JBoss, Tomcat en Apache of Microsoft IIS.
  • Je hebt kennis van Linux en cloud-IT-infrastructuur.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van Ansible.

Competenties;

  • Je kunt omgaan met procedures en richtlijnen op het gebied van veiligheid en beheer, denk aan BIR, ISO, PRINCE2 en ITIL.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met agile werken.
  • Je hebt goed communicatieve vaardigheden en vindt het leuk om jouw kennis te delen, bijvoorbeeld in een presentatie aan collegas’s.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Reageer op deze vacature