Manager GGZ en operationele zorginkoop

Functiebeschrijving

Als manager GGZ ben je verantwoordelijk voor de afdeling GGZ (24 FTE) en het Team Operationele Zorginkoop (TOZ, 30 FTE) binnen Menzis, waarbij je hiërarchisch leiding geeft aan 4 leidinggevenden, 2 accountmanagers en 3 secretariële medewerkers. Het zorgveld van de GGZ is volop in beweging, zoals onder andere de transitie van intramurale naar transmurale zorg, de agenda GGZ voor gepast gebruik en de transparantie in kwaliteit en verantwoording. Ook bij de afdeling TOZ zijn diverse ontwikkelingen gaande, zoals onder andere het invoeren van een nieuwe relatiebeheersysteem en een nieuw contracteervoorwaardesysteem. Deze afdeling voert de contractering en administratieve afhandeling uit voor zorgaanbieders met een geringe omvang en routinematig karakter en werkt voor alle zorginkoopafdelingen.

Jij zet je in om de toegevoegde waarde vanuit jouw afdelingen voor de verzekerden van Menzis te maximaliseren. Samen met de andere managers in het managementteam (MT) van cluster Zorg ben je verantwoordelijk voor de inkoop van zorg binnen Menzis, waarbij jij je specifiek richt op de inkoop van GGZ- zorg. Daarbij is het maximaliseren van waarde het uitgangspunt, gedefinieerd als de voor de verzekerde relevante gezondheidsuitkomsten, afgezet tegen de kosten. De gehele inkoopketen van GGZ valt onder jouw verantwoordelijkheid en je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het inkoopbeleid hiervoor. Je bevordert de integraliteit met de andere aandachtsgebieden binnen het cluster Zorg en met andere clusters binnen Menzis. Daarbij zorg je voor de financiële verantwoording van alle zorgkosten die binnen het GGZ account gemaakt worden. Bovendien representeer je met jouw expertise Menzis extern op bestuurlijk niveau in het zorgveld: dit doe je primair voor de GGZ, maar ook in een regionale rol. Daarnaast geef je leiding aan de teammanager TOZ en samen zorgen jullie voor een verder optimalisatie van de processen binnen de afdeling TOZ. Je bent budgetverantwoordelijk voor de beheerskosten en ten behoeve van de premie vastgestelde zorgkosten. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de directeur Zorg en bent MT lid binnen het cluster Zorg.

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau en financieel-economische kennis
  • Tenminste 5 jaar werkervaring in een leidinggevende positie binnen de zorgbranche
  • Kennis van het zorgverzekeringsstelsel, het functioneren van de zorgmarkt en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving
  • Leiding en sturing geven gericht op het behalen van maximale resultaten en mensen in hun kracht kunnen zetten
  • Visie op de toekomst van zorg en dit kunnen vertalen naar de organisatie
  • Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en realiseren van werkzaamheden
  • Als stevige sparringspartner in staat om vanuit het belang van Menzis en van de zorg duurzame relaties aan te gaan met zorgpartners in de GGZ

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Daarnaast bieden we je een modern marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een vaste eindejaarsuitkering, goede studiefaciliteiten en een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen. Je kunt gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering met korting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. De beloning voor deze functie is conform de CAO voor Zorgverzekeraars en afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Contactinformatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Joris van Eijck, directeur Zorg, telefoon 06 20406642. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

Reageer op deze vacature