Verpleegkundige Dialyse

De functie
Als Verpleegkundige Dialyse ben je onderdeel van een ambitieus bij het Martini Niercentrum in Groningen. Je begeleidt zowel chronische als acute patiënten met een nierinsufficiëntie. Je ondersteunt bij hemodialyse (overdag, ’s nachts en thuis), peritoneaal dialyse, poliklinische behandeling van hypertensie en hebt zorg voor de nefrologische patiënten.
Als verpleegkundige heb je daarnaast een belangrijke rol in het begeleiden van de patiënt en hun naasten vanaf de pre-dialysefase. Denk daarbij aan het geven van voorlichting over diverse dialysemogelijkheden en het adviseren van de patiënt over de te maken keuzes. Naast dialysemogelijkheden, is er veel aandacht voor leefstijl en stel je in samenspraak met de patiënt een zorgplan op. Als verpleegkundige maak je onderdeel uit van een multidisciplinair team waarin jij verantwoordelijk bent voor het coördineren van de patiëntenzorg. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Martini Niercentrum
Het Martini Niercentrum is onderdeel van het Martini Ziekenhuis Groningen, een topklinisch en Senior friendly ziekenhuis, en heeft al ruim 20 jaar ervaring met patiënten met een nierfunctie vervangende therapie. Het Martini Niercentrum heeft hiervoor 3 locaties ( Groningen, Drachten en Assen), dicht bij de patiënt.

Het Martini Niercentrum richt zich naast nierfunctie vervangende therapie van patiënten, vooral preventie. Om te voorkomen dat patiënten in dialyse komen of zo laat mogelijk kunnen starten met een nierfunctie vervangende therapie. Dit om de kwaliteit van leven die de patiënt voor ogen heeft in stand te houden. Wij doen dit door patiënten met beginnend chronisch nierlijden en hypertensie preventief te behandelen en te begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl. De zorg voor patiënten met chronisch nierlijden en hypertensie is breed, van beginnende klachten tot de noodzaak van dialyseren van soms hoog-complexe patiënten. Hier heb je expertise voor nodig!

Wij vragen

 • Je bent in het bezit van een MBO-V of HBO-V diploma en een geldige BIG-registratie en in het bezit bent van het diploma dialyse verpleegkundige.
 • Je stelt hoge prioriteit aan dienstverlening en klanttevredenheid.
 • Je bent kwaliteitsbewust, gemotiveerd en leergierig.
 • Je kunt goed omgaan met een hoge werkdruk.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent collegiaal, enthousiast en flexibel.
 • Je bent flexibel inzetbaar, alle diensten, bereikbaarheid en op twee locaties in Drachten en Groningen.

Nieuwsgierig naar het Martini Niercentrum in Groningen? Neem alvast een kijkje!

Martini Niercentrum Groningen

Martini Niercentrum Groningen, Peritoneaal dialyse

Martini Niercentrum Groningen, Hemodialyse

Ons aanbod

 • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak.
 • Een breed aanbod activiteiten om sterk in je werk te (blijven) staan.
 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • De functie is, overeenkomstig de CAO-ziekenhuizen, ingeschaald in FWG 50 (max. € 3.421,- bruto per maand op fulltime-basis).
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Samen met jou wordt er gekeken naar de omvang van het dienstverband, waarbij er een keuze kan worden gemaakt voor een dienstverband tussen de 28 - 32 uur per week.

De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Ziekenhuizen.


Een dag meelopen of vragen?

Heb je nog vragen of wil je graag een dag meelopen in het Martini Niercentrum? 

Neem dan contact op met Lande Arkema, unithoofd op tel. (050) 524 7851.

Samen voor de beste zorg!
De beste zorg vraagt om de beste professionals. Wij investeren volop in de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Daarvoor zijn we ook dit jaar weer erkend als Topwerkgever en Leerbedrijf. Als topklinisch opleidingsziekenhuis onderscheiden we ons met een breed aanbod excellente medisch-specialistische zorg en een aantal expertisegebieden. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we aan kwaliteit en innovatie.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.