Orthoptist/TOA

De afdeling
Op de polikliniek Oogheelkunde werken we als team samen aan het verlenen van kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. Ons team bestaat uit  oogartsen, orthoptisten, TOA’s (in opleiding), een contactlensspecialist, een low vision specialist, spreekuurassistenten en een unithoofd.
Vanuit ons specialisme houden wij ons bezig met chronische en acute oogklachten. Patiënten kunnen hier terecht met diverse aandoeningen zoals staar, te hoge oogdruk, diabetische netvliesaandoeningen, veroudering van het netvlies en hoornvliesaandoeningen. Aandoeningen rond het oog,  aan de oogleden, oogkas en de traanwegen worden ook op de polikliniek behandeld.

De functie
In deze afwisselende combinatie functie verricht je, verdeeld over de week,  zowel werkzaamheden als technisch oogheelkundig assistent en orthoptist. Als orthoptist onderzoek, behandel en begeleid je geheel zelfstandig patiënten met een orthoptische status. Voor het  behandelplan neem je anamneses af en inspecteer je onder andere de oogstand, de hoofdstand en de visuele vermogens van de patiënt. Naar aanleiding hiervan evalueer je het behandelplan en stel je deze waar nodig bij. Je bent een vraagbaak voor algemene en patiënt specifieke vragen op het gebied van oogheelkunde. Daarnaast draai jij je hand niet om voor het uitvoeren van TOA werkzaamheden op de polikliniek. Hierbij kun je denken aan voor- en aanvullende (functie) onderzoeken zoals een brilmeting, visusbepaling refractie of spleetlamponderzoek. Je assisteert de oogartsen bij kleine poliklinische ingrepen, verwijdert hechtingen en maakt zelfstandig fundusfoto’s en OCT’s. Kortom een uitdagende functie binnen een betrokken team.

We vragen
Je bent in het bezit van het diploma orthoptie of je studeert binnenkort af. Je bent tevens in  het bezit van een diploma TOA. Ook optometristen nodigen wij van harte uit om te solliciteren. In je werk ben je doortastend en stel je hoge eisen aan de kwaliteit van je werk. Nauwkeurigheid en accuraat werken zijn vanzelfsprekend voor jou. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je tactvol en heb je een klantgerichte houding.
Het zelfstandig werken gaat je goed af, maar je vindt het ook belangrijk om in teamverband samen te werken waarbij collegialiteit en het teambelang hoog in het vaandel staat.
Je bent enthousiast, flexibel en hebt affiniteit met het werken met geautomatiseerde systemen.

We bieden
Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar, gemiddeld 32 - 36 uur per week, met zicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt max. € 3.774,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van werkervaring (FWG 55).

Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Ook biedt de Cao Ziekenhuizen o.a. regelingen op het gebied van verhuiskosten, studiekosten, ziektekosten en pensioen. Het Martini Ziekenhuis is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
We hebben een aantal goede voorzieningen voor medewerkers, o.a. collectieve zorgverzekeringen, pc privé project, het fietsplan, bedrijfsfitness en een fiscale regeling woon-werkverkeer.

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Zo kun je gratis de auto parkeren op een dichtbij gelegen parkeerterrein.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met unithoofd Marleen Plagge, tel (050) 524 7292.

Wil je een dag meelopen?
Uiteraard is dat mogelijk. Neem dan ook contact op met het unithoofd.
Zij zal graag een afspraak met je willen maken.

Kijk ook op www.martiniziekenhuis.nl voor meer informatie over ons ziekenhuis.

Solliciteren
Je kunt solliciteren op de vacature via het vacatureoverzicht op de website van het Martini Ziekenhuis.
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekendgemaakt.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Martini Ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis Groningen is een algemeen topklinisch opleidingsziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen waar ongeveer 3000 mensen werken, die met grote betrokkenheid en inzet kleur geven aan zorg, ieder vanuit zijn eigen vakgebied en professionaliteit. Om medewerkers te behouden en talent aan te trekken, willen wij ons onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap.

Het Martini Ziekenhuis is onderdeel van de Santeon-groep. In 2017 heeft het Martini Ziekenhuis voor de negende maal de titel Topwerkgever ontvangen. De titel is voor ons opnieuw de bevestiging dat we een professionele werkomgeving bieden waar zorgverleners het beste uit zichzelf en de ander halen. Dat past bij onze ambitie om samen de beste zorg te bieden en is voor de komende jaren opnieuw speerpunt in onze strategie. Wij zijn trots op deze erkenning!