Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

De CSA van het Martini Ziekenhuis is een moderne afdeling waar alle taken die tot het beroep van de medewerker steriele medische hulpmiddelen behoren worden uitgevoerd. Dat doen we met een goed opgeleid en enthousiast team. 

Over de functie
Je verricht werkzaamheden op het gebied van reinigen, desinfecteren, steriliseren en samenstellen van een breed assortiment medische instrumentaria. Je controleert op compleetheid en functionaliteit van de medische hulpmiddelen en verpakt  en steriliseert deze, zodat ze steriel en veilig kunnen worden gebruikt. Je bedient de apparatuur en ziet toe op een juist programmaverloop. Tevens verricht je de reiniging en desinfectie van flexibele endoscopen.

Je geeft informatie over en ziet toe op een juiste wijze van opslag, distributie en beheer van steriele medische hulpmiddelen. Er wordt gewerkt volgens een wisselend rooster van 08.00 uur tot 21.30 uur, inclusief het draaien van bereikbaarheidsdiensten. Het werken volgens een wisselend rooster en het draaien van bereikbaarheidsdiensten vind je geen probleem.

Dit breng je mee

 • Diploma medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen.
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring.
 • Nauwkeurig en oplettend.
 • Gevoel voor hygiëne.
 • Flexibiliteit, zowel voor wat betreft de dienstverlening als in de samenwerking met je collega’s.

Waar kom je te werken
De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is organisatorisch onderdeel van het Cluster Specialistische Capaciteiten. Zowel de CSA als de afdelingen Anesthesie, de OK-chirurgie, Recovery, polikliniek Anesthesiologie, Pijnkliniek, Opnameplanning & Transferpunt en de Poliklinische Behandel Unit maken deel van uit van de discipline Perioperatieve-Zorg. De afdelingen werken nauw samen met als doel het verlenen van kwalitatief hoogwaardig operatieve patiëntenzorg.

Alle instrumenten die gebruikt worden op de operatiekamers, poliklinieken en de verpleegafdelingen worden gereinigd, gedesinfecteerd, samengesteld en gesteriliseerd op de CSA. Daarnaast beheren wij de steriele magazijnen voor het totale OK complex en worden alle medische hulpmiddelen per operatie modulair klaargezet. Het instrumenten- en implantatenbeheer behoort eveneens tot de taak van de CSA.

De CSA bestaat uit de afdelingen productie en logistiek. Het team van de CSA bestaat uit teamleiders productie en logistiek, medewerkers steriele medische hulpmiddelen (MSMH), leerlingen MSMH, stagiaires en een unithoofd CSA.
Het team bestaat uit ca. 38 medewerkers.

Wat bieden we

 • Volop kansen voor opleiding en training.
 • Maximaal € 2665,- op basis van 36 uur (FWG 35), afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een breed aanbod van activiteiten om sterk in je werk te (blijven) staan. 
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Nog meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

We komen graag met je in contact! Ook een dag meelopen behoort tot de mogelijkheden.

Bel voor meer informatie:
Martin Menses, coördinator CSA, tel. 050 – 524 7783.

Solliciteren kan op de website van het Martini Ziekenhuis, www.werkenbijmartiniziekenhuis.nl tot en met 18-08-2019

Samen voor de beste zorg! 
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over ons ziekenhuis op www.martiniziekenhuis.nl of solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs