Manager verpleegafdeling Kinderen

Een motivator en een verbindende leidinggevende met visie op effectief samenwerken die de positie van de Kinderafdeling door ontwikkelt en verstevigt binnen ons ziekenhuis. Door verbinding en samenwerking de beste zorg onze gouden Smiley waarborgen, dat is waar jij voor staat!

Over de functie

Als unithoofd heb je de verantwoordelijkheid om de verbinding te leggen met de verschillende specialismen. Op de Kinderafdeling werken we samen met verschillende specialismen, wat voor de medewerkers veel diversiteit van werk met zich meebrengt. Verbinden, samenwerken en profileren zijn daarmee de sleutelwoorden in deze functie.

De verpleegkundigen worden naast de kinderverpleegafdeling ingezet op de spoedeisende hulp, verschillende poli’s, de Dagverpleging KNO en ons Martini Allergie Centrum voor Kinderen. Als unithoofd werk je daardoor samen met verschillende disciplines binnen de vakgroep. Daarnaast zijn verandermanagement en het ontwikkelen van nieuw beleid aandachtspunten binnen jouw functie. 

Naast een actieve rol in de organisatieontwikkeling vervul je de basistaken van de functie unithoofd:

 • je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeels-, kwaliteits- en financieel beleid binnen de afdeling;
 • je zorgt voor een overleg- en communicatiestructuur;
 • je ontwikkelt en stimuleert deskundigheidsbevordering van het team, stimuleert onderlinge samenwerking en zorgt voor een optimaal werk- en opleidingsklimaat;
 • je stelt een jaarplan op voor de unit, waarin de visie, inrichting en innovaties van het zorgproces zijn opgenomen en ook de financiële consequenties;
 • je creëert optimale omstandigheden om doelstellingen te realiseren en voert regie op diagnostiek en behandeling volgens de vastgestelde richtlijnen, procedures en protocollen;
 • je stuurt expliciet op een goede doorstroming van de afdeling samen met de desbetreffende verantwoordelijke medisch manager/coördinator.

Dit breng je mee

 • een afgeronde zorggerichte HBO-opleiding, aangevuld met een management en/of bedrijfskundige opleiding.
 • actuele kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, bij voorkeur opgedaan in een ziekenhuis.
 • Een aantal jaren ervaring als leidinggevende in een zorgomgeving.

Wij zijn op zoek naar een motivator en een gedreven unithoofd met visie op effectief samenwerken en verbinden, zowel binnen de afdeling als op ziekenhuisniveau. Jij weet de kwaliteit van zorg succesvol te combineren met financiële haalbaarheid. Vanuit jouw coachende rol ben je in staat om stabiliteit en vertrouwen uit te stralen naar jouw medewerkers zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Verder ben je gedreven en dat is wat je uitstraalt. Je bent een sterke persoonlijkheid, durft keuzes te maken en hebt inzicht in de gevolgen van je beslissingen.

Resultaatgerichtheid en overtuigingskracht vormen een belangrijke basis in je functioneren. Je hebt een open houding, bent communicatief sterk en een echte netwerker.

Waar kom je te werken

Ons team bestaat uit betrokken collega’s die intensief samenwerken om de beste zorg te leveren aan al onze patiënten en hun ouders hierin goed te betrekken. De Kinderafdeling heeft 24 bedden voor kinderen voor (dag)verpleging in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De Kinderafdeling is een onderdeel van het kindercentrum samen met de afdeling pasgeborenen, de dagverpleging KNO, de polikliniek en het Martini Allergie Centrum voor Kinderen. Er wordt intensief samengewerkt om de beste zorg voor de patiënten te leveren.  De aandacht voor de patiënten en ouders en de patiëntbeleving staat centraal. Daarnaast is samenwerking, overleg met collega’s en aandacht voor elkaar, essentieel om een prettige en veilige werkomgeving te behouden. Met 47 collega’s werkt het team iedere dag hard aan hoogwaardige medische kwaliteit en patiëntgerichtheid.

Wat bieden we

 • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.
 • Aandacht voor duurzame inzetbaarheid (o.a. investeren in je ontwikkeling, vitaliteit, balans werk-privé).
 • Een contract voor  32-36 uur per week voor de duur van een jaar met eventueel zicht op een vast dienstverband.
 • Inschaling vindt plaats conform FWG 55 met een maximum salaris van € 3917,- op basis van een 36-urige werkweek, en afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • De overige arbeidsvoorwaarden vind je hier
 • Een complexe maar dynamische omgeving waarin je je expertise en kwaliteiten volledig tot zijn recht kan laten komen.

Samen voor de beste zorg!

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg in acht expertisecentra. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we continu aan vernieuwing. Daarbij investeren we volop in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.