Manager Opnameplanning &Transferpunt / Integraal Capaciteit Management adviseur

Ben jij een ervaren professional die bedrijfskundig onderlegd is met een analytische inslag, maar tegelijkertijd ook medewerkers kan inspireren en motiveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de functie
Als manager geef je, binnen de beleidskaders van de kliniek, leiding aan de opnameplanning en het transferpunt. Jouw doel als manager is het realiseren van een optimale integrale capaciteit en vlotte doorstroming van de verschillende patiëntengroepen. In je rol ben je primair verantwoordelijk voor de inzet, ondersteuning, ontwikkeling en coaching van de medewerkers binnen de afdelingen (personeel, materieel, financieel en kwaliteit) teneinde de werkprocessen zo optimaal te laten verlopen en resultaatafspraken en organisatiedoelstellingen te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve overleg- en communicatiestructuur binnen de afdelingen.

Als ICM adviseur ben je een sparringpartner van het management en lever je vanuit je expertise een professionele bijdrage aan de complexe ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg. Je onderhoudt interne en externe contacten met alle keten zorgpartners, zodat effectieve relaties ontstaan en kunnen worden onderhouden. Met interne partijen zoals hoofden van verpleegafdelingen, clustermanagers, medisch specialisten en patiënten onderhandel je, teneinde de interne processen van het Martini Ziekenhuis te bevorderen. Daarnaast onderhandel je met externe partijen, zodat de doorstroom van patiënten wordt bevorderd.

Je bent betrokken bij complexe in- en externe overleg- en onderhandelsituaties of bij beleidsadvisering in situaties met tegengestelde, uiteenlopende belangen, waarbij weerstanden moeten worden overwonnen.

Als bedrijfskundige met affiniteit voor de zorg kun je je geen uitdagender omgeving wensen!

Wat breng je mee

  • Een afgeronde WO/master opleiding richting (technische) bedrijfskunde, zorgmanagement of vergelijkbaar.
  • Brede kennis van operations management en/of supply chain management.
  • Minimaal drie jaar werkervaring in het geven van leiding, kennis en ervaring op het gebied van capaciteitsmanagement en zorglogistiek.
  • Kennis van verandermanagement en ervaring met veranderprocessen.

Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch en cijfermatig inzicht waardoor je in staat bent capaciteitsanalyses te maken. Verder heb je het vermogen om je goed te kunnen verplaatsen in de positie van een ander, ben je in staat tegenstellingen te overbruggen en kun je uitstekend onderhandelen. Overredings–, overtuigingskracht en tact zijn daarbij noodzakelijke vaardigheden in de uiteenlopende contacten die je binnen je rol dagelijks hebt. Uiteraard beschik je over een goede adviesvaardigheden en excellente mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Verder ben je proactief en durf je initiatieven te nemen.

Kortom een ervaren professional die bedrijfskundig onderlegd is met een analytische inslag.

Waar kom je te werken
De manager Opnameplanning & Transferpunt ontvangt dagelijks leiding van de clustermanager Kliniek. De manager geeft leiding aan de medewerkers van twee afdelingen: opnameplanning en transferpunt. Het team bestaat uit negen medewerkers planning en acht verpleegkundigen transferpunt. Per jaar zijn er ca. 26000 klinische opnames. Ongeveer 3.500 overdrachten/bemiddelingen vinden plaats naar o.a. verpleeghuizen en thuiszorg. Daarnaast maak je samen met twee collega adviseurs en een aantal deeltijd adviseurs onderdeel uit van de afdeling integraal capaciteitsmanagement (ICM). Het team valt onder de verantwoordelijkheid van de manager ICM.

Wat bieden we

  • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.
  • Aandacht voor duurzame inzetbaarheid (o.a. investeren in je ontwikkeling, vitaliteit, balans werk-privé).
  • Een contract voor  32 - 36 uur per week voor de duur een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Inschaling vindt plaats conform FWG 60 met een maximum salaris van € 4.466,- op basis van 36 uur per week, en afhankelijk van opleiding en ervaring.

Enthousiast?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marjorie Lipperts Cluster Manager Kliniek, op tel. (050) 524 6400.

Samen voor de beste zorg!
De beste zorg vraagt om de beste professionals. Wij investeren volop in de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Daarvoor zijn we ook dit jaar weer erkend als Topwerkgever en Leerbedrijf. Als topklinisch opleidingsziekenhuis onderscheiden we ons met een breed aanbod excellente medisch-specialistische zorg en een aantal expertisegebieden. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we aan kwaliteit en innovatie.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.