Decentrale DBC medewerkers

Voor het ondersteunen van de medisch specialisten en zorgprofessionals in het registratieproces zijn wij op zoek naar medewerkers met kennis van de DBC-systematiek. Begin jij graag bij de bron om fouten in een proces op te lossen en ben je in staat om mee te denken om deze te verbeteren? Lees dan verder!

Over de functie

Wij bieden een omgeving waar je je vakinhoudelijke kwaliteiten en je persoonlijke vaardigheden tot uiting kunt brengen. Samen met bovengenoemde collega’s werk je aan het realiseren van de ambitie en doelstellingen van het ziekenhuis om financieel gezond te blijven door een optimale registratie van de zorgactiviteiten. Als de registratie aan de bron goed is, krijgt de patiënt sneller en direct de juiste factuur.

 Je bent daarbij verantwoordelijk voor:

 • Het ondersteunen van de medisch specialisten en zorgprofessionals met diverse herstelwerkzaamheden, waaronder DBC fouten.
 • Het optimaliseren van de bronregistratie ter voorkoming van fouten.
 • Ondersteunen van de (decentrale) DBC adviseurs met/bij het uitvoeren van analyses en controles met betrekking tot de juistheid van de registratie en het implementeren van verbeteringen in het administratieve proces.
 • Ondersteunen van de (decentrale) DBC adviseur bij opleidings- en trainingsactiviteiten.

 Dit breng je mee

 • Afgeronde administratieve opleiding op minimaal MBO-niveau.
 • Minimaal één jaar werkervaring op het gebied van DBC-werkzaamheden.
 • Kennis van de medische terminologie.
 • Ervaring met Chipsoft Ezis/HIX is een pré.
 • Goede kennis van en ervaring met Excel.

Je bent een proactieve teamplayer die in staat is problemen te doorgronden. Je komt uit eigen beweging met verbetervoorstellen en denkt mee in de optimalisering van de bronregistratie. Je weet anderen te motiveren, overtuigen en je bent in staat om kennis te delen. Dat vraagt pro-activiteit, accuraatheid en een verbetermentaliteit. Aangezien je met diverse zorgprofessionals werkt, is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat om je aandacht en tijd te verdelen tussen de verschillende poliklinieken en is dit waar jouw werkplek zich bevindt.

Waar kom je te werken
De DBC medewerker valt hiërarchisch onder het Cluster Poliklinieken en heeft een sterke functionele lijn met de decentrale DBC-adviseurs en centrale DBC-medewerkers en –adviseurs van de afdeling Zorgregistratie & Facturatie.

Het cluster polikliniek is één van vier capaciteitsclusters binnen het Martini Ziekenhuis.De polikliniek is het expertisecentrum ten aanzien van de poliklinische zorg in het volledige concept. De patiënten ontvangen op een snelle, kwalitatieve en vertrouwde wijze zorg.Onze 28 poliklinieken werken samen binnen één cluster met een gemeenschappelijke uitstraling in de uitvoering van de werkzaamheden, zonder dat de individuele poliklinieken hun eigen karakter verliezen. Binnen deze samenwerking wordt gebruikt gemaakt van de aanwezige kennis en kunde over de grenzen van de polikliniek heen. Een correcte registratie en declaratie is één van de clusterbrede speerpunten die we door het aantrekken van professionals op het gebied van DBC-systematiek verder vorm en inhoud willen geven.

Wat bieden we

 • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.
 • Aandacht voor duurzame inzetbaarheid (o.a. investeren in je ontwikkeling, vitaliteit, balans werk-privé).
 • Een contract voor  8-36 uur per week voor de duur van een jaar met eventueel zicht op een vast dienstverband.
 • Inschaling vindt plaats conform FWG 40 met een maximum salaris van € 2797,- op basis van een 36 urige werkweek, en afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • De overige arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Stefanie van Breukelen, unithoofd, tel: 050 – (524) 7732.

Kijk voor meer informatie over ons ziekenhuis op www.martiniziekenhuis.nl  of solliciteer meteen!

Samen voor de beste zorg! 

De beste zorg vraagt om de beste professionals. Wij investeren volop in de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Daarvoor zijn we ook dit jaar weer erkend als Topwerkgever en Leerbedrijf. Als topklinisch opleidingsziekenhuis onderscheiden we ons met een breed aanbod excellente medisch-specialistische zorg en een aantal expertisegebieden. Samen met de Santeon ziekenhuizen werken we aan kwaliteit en innovatie.

In het Martini Ziekenhuis werken 220 medisch specialisten, 3000 medewerkers en 250 vrijwilligers. Samen bieden wij de beste zorg aan 380.000 poliklinische patiënten en 27.000 klinische patiënten per jaar.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.