HR adviseur

Lentis HR zoekt 2 HR adviseurs voor 32 tot 36 uren per week.

Wie zijn wij?

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen naast zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. De werkwijze van Lentis is persoonlijk, open en oplossingsgericht. Door diverse externe ontwikkelingen staat Lentis anno 2017 voor belangrijke uitdagingen en het maken van heldere keuzes om kwalitatief klaar te zijn voor de toekomst. De kwaliteit van onze zorg wordt in grote mate bepaalt door de kwaliteit van onze medewerkers en hun samenwerking, daarom is HR van onderscheidend belang, zowel strategisch, tactisch als operationeel.

De vijf speerpunten van HR binnen Lentis zijn:

  • strategische personeelsplanning
  • opleiden en leiderschapsontwikkeling
  • mobiliteit, recruitment en arbeidscommunicatie
  • ziekteverzuim
  • goed werkgeverschap en arbeidsvoorwaarden.

We verwachten van de adviseur HR een actieve bijdrage op deze onderwerpen, waarbij een zichtbare meerwaarde vanuit HR wordt gerealiseerd.

Van de dienst HR wordt daarbij de nodige deskundigheid en flexibiliteit verwacht om het lijnmanagement optimaal te adviseren en te ondersteunen bij het realiseren van de doelstellingen en het behalen van de resultaten. Binnen HR werken we met HR-teams ten behoeve van zorggroep(en) en/of diensten. Een HR-team bestaat uit een HR businesspartner, één of meerdere HR adviseur(s) en HR assistent(en).  De HR businesspartner is daarbij het eerste aanspreekpunt als het gaat om de strategische ontwikkeling. De hiërarchische leiding is in handen van de manager HR.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste HR adviseur met een afgeronde op HRM gerichte HBO-opleiding en tenminste drie jaar ervaring op het brede HR terrein in een complexe organisatie. Je bent advies-, ontwikkel- en resultaatgericht. Daarnaast beschik je over samenwerkingsvaardigheden en organisatiesensitiviteit en ben je analytisch ingesteld. Wij vinden het belangrijk dat de integratie van professionele en maatschappelijke waarden uitgangspunt van jouw handelen zijn, o.a. door invulling te geven aan de vertrouwens-/gewetensrol binnen de organisatie.

In deze functie adviseer en ondersteun je het management bij HR-vraagstukken en bij de implementatie, uitvoering en monitoring van het tactisch en operationeel HR-beleid. Je draagt mede zorg voor afstemming van de verschillende HR-processen binnen het organisatieonderdeel teneinde een optimale borging te realiseren. Daarnaast lever je een bijdrage aan organisatie brede HR-thema’s.

Wat bieden wij?

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. De functie ingedeeld in FWG 55. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling en een regeling aanvullende reiskosten. Dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging of onbepaalde tijd.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jochem van Woerden, manager HR a.i., bereikbaar via telefoonnummer 050-4097467.

Online solliciteren is mogelijk t/m 28 mei aanstaande via www.lentis.nl/vacatures

Ondervind je problemen met online solliciteren? De helpdesk Personeelszaken helpt je graag en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007. Hier kun je tevens terecht voor het opvragen van de functiebeschrijving.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.