Gezondheidszorgpsycholoog - Basis GGZ

Wie zijn wij?

We hebben van het Keurmerk Basis GGZ het Gouden Randje ontvangen en behoren tot de 5 beste Basis GGZ organisaties van Nederland waarbij we de meeste en hoogste cliënt waarderingen hebben! Daar wil jij toch ook werken?

Binnen de Basis GGZ Lentis bieden we diagnostiek en generalistische behandelingen bij lichte tot matig-ernstige, niet complexe psychische stoornissen, met momenteel 13 spreekuurlocaties in de stad en regio Groningen en sinds kort ook in Drenthe en Friesland, waar onze ambitie is om verder uit te breiden. Het uitgangspunt is goede samenhangende zorg te organiseren rond de mens met psychische problematiek, zodat deze snel en effectief kan worden behandeld. Binnen de Basis GGZ kunnen cliënten terecht die na een doelgerichte, kortdurende behandeling weer zelfstandig verder kunnen. Bij een deel van de patiënten kan face-to-face behandelen gecombineerd worden met eHealth of groepsbehandelingen.

Wie zoeken wij?

De Basis GGZ Lentis is voortdurend op zoek naar geïnteresseerden die ons team willen versterken! Door uitbreiding van locaties en een toenemende cliëntenstoom zoeken wij gekwalificeerd personeel en gaan graag in gesprek met jou om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Op dit moment zoeken wij voor verschillende locaties een BIG-geregistreerde gezondheidszorgpsycholoog die in samenwerking met collega’s gezondheidszorgpsychologen, basispsychologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundige, psychiater en het netwerk in de omgeving een succes wil maken van de Basis GGZ Lentis.

We verwachten dat je invloed wilt en kunt uitoefenen op verschillende aspecten van het speelveld waar de Basis GGZ op inzet (onder andere de relatie met verwijzers, bevorderen bekendheid van ons effectief behandelaanbod). Het doel is om in kortdurende trajecten in samenwerking met de cliënt te komen tot een passend antwoord op de concrete zorgvraag. Het ontwikkelen van de inhoud van de Basis GGZ behoort ook tot de taken van de gezondheidszorgpsycholoog.

We zoeken een enthousiaste en flexibele collega, met doorzettingsvermogen, lef en creativiteit. De houding die hierbij past is actief gericht op het maken en behalen van (team)resultaten, een initiatiefrijke en samenwerkingsgerichte houding richting team en samenwerkingspartners.

Wat houdt de functie in?

Als regiebehandelaar houdt je je bezig met het:

 • Uitvoeren van intakegesprekken, diagnosticeren en classificeren (DSM).
 • Adviseren van de cliënt en de huisarts over de indicatiestelling, behandeling, en verwijzing.
 • Uitvoeren van individuele en groepsbehandelingen, ook middels onlinemodules.
 • Regiebehandelaar zijn over de uitvoering van behandelingen van de basispsycholoog.
 • Bieden van consulten aan verwijzers en instellingen.
 • Kortdurende en doelgerichte behandelrelaties tot stand brengen, onderhouden en afbouwen.
 • Zorgdragen voor adequate registratie.
 • Zo nodig deelnemen aan interne en of externe werkgroepen, platformen en projecten.
 • Ontwikkelen van de inhoud van de Basis GGZ samen met collega’s gezondheidszorgpsychologen.
 • Netwerk opzetten in een nieuwe omgeving.
 • Eigen caseload opbouwen binnen de kaders van de Basis GGZ.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG-functiegroep 65, conform de CAO GGZ. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Het betreft, indien je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie, een aanstelling voor onbepaalde tijd voor onze locaties in Delfzijl, Winschoten, Oude Pekela en Groningen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie of een oriënterend gesprek aanvragen kan via Cynthia Boersma (psycholoog) via het secretariaat van de Basis GGZ, bereikbaar op telefoonnummer 050 - 522 3298.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 25 februari aanstaande via www.lentis.nl/vacatures/.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur via 050 - 409 7007.

Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.