Psychiater - Lentis Ouderenpsychiatrie Zuid - Oost Groningen

Lentis ouderenpsychiatrie biedt specialistische GGz, steeds meer vormgegeven in de ambulante setting maar ook binnen opnameklinieken en voortgezette behandelafdelingen. Het inzetten van intensieve thuisbehandeling vergroot de mogelijkheden om patiënten langer ambulant te behandelen. Patiënten worden zowel gezien in hun thuissituatie als op locatie van Lentis. Lentis ouderenpsychiatrie ambulant werkt vanuit vijf multidisciplinaire teams en bestrijkt de gehele provincie Groningen. In de regio Zuid Oost (het gebied met de woonkernen Winschoten, Veendam en Stadskanaal) komt medio september een vacature voor een psychiater vacant. Naast de reguliere patiëntenzorg in de ambulante ouderenpsychiatrie doen zich ook meer consultatieve vragen voor. Hierbij kan gedacht worden aan de voortgezette behandelafdeling Maarsheerd in Stadskanaal, het ambulante Team 290 (mensen met cognitieve stoornissen) en de Treant Zorggroep locatie Stadskanaal. Het waarnemen van collega’s in de andere teams in het oosten van de provincie hoort bij de functie. De hoofdstandplaats kan in overleg worden bepaald (Winschoten of Stadskanaal).

Voor de regio Zuid Oost van Lentis Ouderenpsychiatrie zijn wij op zoek naar een:

PSYCHIATER

Het betreft een dienstverband voor gemiddeld 32 tot 36 uren per week voor onbepaalde tijd

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een psychiater met een warm hart voor de Ouderenpsychiatrie. Iemand die enthousiast, flexibel en stimulerend is, met gerichtheid op samenwerking in een multidisciplinair team. U onderhoudt gemakkelijk het contact en zoekt dit ook op, waarbij u gebruik maakt van een goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor.

Tot de taken behoren: 

 • Diagnostiek, indicatiestelling, consultatie en behandeling: de medisch psychiatrische zorg voor onze patiënten 
 • U bent betrokken bij maatregelen in het kader van de BOPZ  
 • U geeft als regiebehandelaar invulling aan het multidisciplinaire werk, met als onderdeel het geven van functionele en operationele aanwijzingen aan andere disciplines 
 • U bent medeverantwoordelijk voor de behandelvisie en het behandelklimaat van het team
 • In voorkomende gevallen geeft u gericht advies aan derden, aangaande complexe psychiatrische problematiek binnen de reguliere GGz 
 • In voorkomende gevallen (en in collegiaal overleg) heeft u een waarnemende taak op de overige afdelingen van Lentis ouderenpsychiatrie
 • U wordt ingezet bij de opleiding en supervisie van arts-assistenten, u participeert in het vakgroep overleg en neemt deel aan de 7 x 24 uurs dienst

Functie-eisen

 • BIG-geregistreerd psychiater met als aandachtsgebied de ouderenpsychiatrie.
 • U bent een innovatief denker en beschikt over zorginhoudelijke expertise en interesse in het ontwikkelen van behandelbeleid en -programma’s en het verhogen van de kwaliteit van zorg.
 • U onderschrijft het belang van correcte registratie en verslaglegging.
 • U bent laagdrempelig, zoekt actief de samenwerking en verbinding en staat open voor overleg en feedback.
 • U levert een actieve bijdrage aan het werken in de ketenzorg. 

Wij bieden

Een plezierige werkomgeving met veel ruimte voor ontwikkeling en een vooruitstrevend behandelklimaat. Sinds 2014 hebben wij verschillende e-health mogelijkheden onderdeel van de behandeling gemaakt. Het is een boeiende en dynamische baan in een professionele werkomgeving met een team van enthousiaste medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris volgens de AMS regeling en arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ.

Inlichtingen en sollicitatie

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij mevrouw Marjolein Boshuisen ( manager inhoudelijke zaken en psychiater), telefoonnummer 06-10909766 of bij mevrouw Marja Kootte (vestigingsmanager inhoudelijke zaken en klinisch psycholoog), via telefoonnummer 06-51353187.

Online solliciteren is mogelijk tot en met 28 mei aanstaande. Solliciteer hier!

Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De helpdesk Personeelszaken helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007.