Psychiater PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van een  viertal grote GGZ organisaties in Nederland waaronder Lentis. PSYQ richt zich op het aanbieden van toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg, met een landelijke dekking. Er zijn diverse locaties in Nederland waar Lentis een PSYQ vestiging heeft geopend, inmiddels zijn dit zeven vestigingen. Binnen PSYQ wordt er doorgaans klachtgericht, generalistisch en kortdurend gewerkt, ehealth is in ontwikkeling als aanvullend middel; zo nodig is er echter ook langdurig een gespecialiseerde behandeling mogelijk. De Lentis inbedding garandeert een goede logistieke ondersteuning en inhoudelijke rugdekking, evenals opleidingsroutes voor psychiaters, psychologen en andere disciplines. 

Binnen PsyQ worden via uitgewerkte zorgprogramma’s de meest voorkomende ziektebeelden behandeld: angst, depressie, ADHD, somatiek, seksuologie, trauma, eetstoornissen, en persoonlijkheidsstoornissen. Bij al onze professionals staat een klantgerichte, bezielde werkwijze centraal, en is evidence based werken vanzelfsprekend. Therapie effectmetingen ondersteunen onze behandelingen en tonen de vooruitgang bij onze patiënten aan. Aan het uitwisselen van kennis en ervaring door professionals wordt grote waarde gehecht. Dit stimuleert een continue ontwikkeling en houdt ons scherp qua vakmanschap.  

Voor onze  PsyQ vestiging te Groningen zijn wij op zoek naar een PSYCHIATER voor 28 uur per week, met affiniteit t.a.v. complexere behandelingen: te weten in zorgprogramma voor persoonlijkheidsstoornissen, op de deeltijdafdeling, in combinatie met een rol in het ambulante PSYQ eetstoornis team.  Een combinatie met ons team dat zich specifiek bezighoudt met ADHD, somatoforme- en seksuele stoornissen behoort ook tot de mogelijkheden.

De functie

  • U ondersteunt vanuit uw psychiatrische deskundigheid de beide teams eetstoornissen en  deeltijd persoonlijkheidsstoornissen, en denkt mee in het beleid.
  • U verricht de reguliere psychiatrische- en farmacotherapeutische consulten
  • Afhankelijk van uw ervaring en interesse, kunt een psychotherapeutische (deel) rol uitvoeren. 
  • U neemt deel aan het intaketeam – en zo nodig aan intervisie in een v d teams.
  • Incidenteel voert u het regiebehandelaarschap, m.n. in het eetstoornisteam, en heeft u een actieve rol in de communicatie naar de huisartsen.
  • U participeert binnen de 24 uurs dienst.

Wat verwachten wij van u?

U heeft een (bijna) afgeronde opleiding tot psychiater en bent BIG-geregistreerd. U heeft affiniteit met het psychotherapeutisch behandelen van patiënten met  complexe (eetstoornis)problematiek, en soms co-morbide klachten, waar achterliggend meer of minder forse persoonlijkheidsstoornissen spelen. U kunt werken in een setting waar de behandelrelatie van belang wordt geacht en begrippen als holding en hechting gangbaar zijn. Kennis van schematherapie is een pre: op de deeltijdafdeling wordt met groepsschematherapie gewerkt. U kunt zelfstandig en resultaatgericht werken binnen onze PSYQ kaders, in een  multidisciplinair team, waar scherpe afwegingen en keuzes dienen te worden gemaakt op prioriteiten en procedures.

 

Wat bieden wij u?

Wij bieden u professionele ontwikkelingskansen, in relatie tot een bijzonder interessante doelgroep, en nieuwe ( schema ) theorieën vigeren; tevens bieden we u een tweetal samenwerkingsgerichte teams, waar met humor de soms “zware kost” die patiënten meenemen wordt verteerd, alsook met enthousiasme wordt gewerkt aan structurelere veranderingen.  

Functie-aanbod

  • Salaris volgens de AMS regeling en arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.
  • Wij bieden u aantrekkelijke extra's zoals onderzoeks- , bij- en nascholingsmogelijkheden
  • Er zijn collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.. 

Informatie en sollicitatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.J. ter Veld psychiater en manager Behandelzaken tel: 06-53942861 , of de heer. R. Kist, manager algemene Zaken, tel. 06-20096546.

Online solliciteren is mogelijk tot en met 31 december aanstaande via https://www.lentis.nl/vacatures/psychiater/

Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De helpdesk Personeelszaken helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 16.30 uur, tel 050-4097007.