Psychiater IHT Groningen

Het cluster Acute Zorg is onderdeel van de zorggroep Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie. Daaronder vallen de opname kliniek (HIC's) en ook wordt binnen het cluster de methodiek Intensive Home Treatment (IHT) vormgegeven. De provincie-brede crisisdienst wordt vanuit dit cluster georganiseerd, in samenwerking met andere onderdelen van Lentis,

Werken als psychiater binnen het kloppende hart van Lentis.

Ga jij deze uitdaging aan?

Wie zijn wij?

Cluster Acute zorg

Het cluster Acute zorg bestaat uit de opnameklinieken in Winschoten en Groningen, de 24 uurs crisisdienst, Intensive Home Treatment en Acute Deeltijdbehandeling en een crisisbeoordelingslocatie (CBL). Deze onderdelen werken allemaal nauw met elkaar samen en zijn gericht op patienten met acute psychiatrische problemen.

De teams van Intensive Home Treatment en Acute Deeltijdbehandeling (hierna de IHT-teams) werken nauw samen om patienten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden door het intensiveren en behandelen van de acute klachten en het herstellen van evenwicht in de thuissituatie. Door snelle triage, het direct betrekken van naasten, gerichte diagnostiek en tal van crisisinterventies wordt getracht de eigen regie te behouden of te herstellen en een klinische opname te voorkomen of te verkorten. De IHT-teams zijn een dynamische werkplek met een diverse doelgroep en enthousiaste medewerkers.

Voor deze teams zoeken wij versterking van een enthousiaste psychiater die in bovenstaande een uitdaging ziet.

Ben jij de psychiater die wij zoeken?

Wij zijn op zoek naar een psychiater (fulltime/ander dienstverband is bespreekbaar) wiens hart sneller gaat kloppen van de acute psychiatrie. Iemand die enthousiast, flexibel en stimulerend is, met gerichtheid op samenwerking in multidisciplinaire teams, het betrekken van naasten en het onderhouden van contacten in de keten.

 • Je onderhoudt gemakkelijk het contact en zoekt dit ook op, waarbij je gebruik maakt van een goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor.
 • Je hebt affiniteit met crisisinterventie en je kunt in korte tijd beslissingen nemen op basis van de op dat moment beschikbare informatie.
 • Je bent proactief en in staat in onverwachte situaties vindingrijk en kalm op te treden, regie te nemen en te verbinden.
 • Je bent geinteresseerd in innovatie en je wilt je graag verdiepen in de inhoudelijke kant van beleidsmatige ontwikkelingen binnen het cluster Acute Zorg (denk daarbij aan samenwerkingsverbanden binnen de keten, suicide preventie).
 • In het bezit van een afgeronde opleiding tot psychiater, rijbewijs en BIG geregistreerd.

Dit ga je doen als psychiater binnen de IHT-teams

Groningen is je standplaats, maar het werkgebied beslaat heel provincie Groningen. Je kunt verwachten dat geen dag hetzelfde is. Het gebied waarin je gaat werken is uitgestrekt en biedt enorme variatie. Als psychiater in ons IHT team zie je een zeer gemeleerde patienten populatie uit stad en ommeland met o.a. stemmingsstoornissen, psychose, verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek, trauma's en ontwikkelingsstoornissen.

Je werkt overdag een deel van de tijd als psychiater voor de IHT-teams en het team Acute Deeltijdbehandeling en de rest van de tijd binnen de 24-uurs crisisdienst. Buiten kantoortijden neem je deel aan de 24-uurs crisisdienst.

Je speelt een proactieve rol in de samenwerking en het contact met zowel de interne als externe ketenpartners. Zo werkt de afdeling nauw samen met de kliniek en het FACT en PsyQ in het kader van opschaling van zorg. De psychiaters van de opnameklinieken, de 24 uurs crisisdienst binnen kantoortijd en de IHT-teams vormen met elkaar een samenwerkingsverband in de Behandelstaf Acute Zorg, waarbinnen visie en beleidsvorming plaatsvindt en je wordt ingezet bij de opleiding en supervisie van arts-assistenten.


Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als psychiater vragen veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Daarom bieden wij een vaste aanstelling.

Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in AMS, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen;
 • Mogelijkheid voor intervisie binnen onze organisatie.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Bij belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Wij nodigen je met alle plezier uit om een keer langs te komen om zelf te ervaren hoe het bij ons is. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Jan Wolter Oosterhuis, psychiater acute zorg, 06-53682044, jw.oosterhuis@lentis.nl en Ella Wildeboer, algemeen teamleider IHT 06-15466750, e.wildeboer@lentis.nl.

Geinteresseerd?

Je kunt middels de sollicitatiebutton reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050 - 409 7112.

Meer over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.


Reageer op deze vacature