Juridisch adviseur

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.
 • Standplaats: Groningen
 • Uren: 24-28 uur per week
 • Contractvorm: tijdelijk contract voor een 1 jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Sluitingsdatum vacature: 8 september 2019

Ben je analytisch, alert, accuraat én zijn jouw arbeidsadviezen goud waard? Dan ben jij onze nieuwe juridisch adviseur arbeidszaken bij Lentis!

Dit ga je doen als juridisch adviseur arbeidszaken bij Lentis

Als juridisch adviseur arbeidszaken adviseer je de HR Adviseurs en het management inzake individuele arbeidsrechtelijke vragen. Je weet de relevante informatie te verzamelen, te analyseren en kunt jouw analyses vertalen in een gedegen advies, zowel mondeling als schriftelijk. Jouw beleidsvoorstellen en juridische stukken bieden het management de juiste handvatten voor het nemen van besluiten. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van het juridisch handelen van de afdeling HR en het management. Zo nodig geef je verbetervoorstellen.

Verder:

 •           signaleer je tijdig wijzigingen in wet- en regelgeving en geef je aan welke gevolgen dat heeft voor het personeelsbeleid
 •           stel je nieuwe personele regelingen op en zorg je dat bestaande regelingen up-to-date zijn
 •           verzorg je informatiebijeenkomsten binnen de organisatie

Je staat er uiteraard niet alleen voor. Binnen de afdeling HR werk je nauw samen met de adviseur arbeidsvoorwaarden en met HR Adviseurs en HR Businesspartners.


Ben jij de juridisch adviseur arbeidszaken die we zoeken?

Je hebt je wo-opleiding Rechten succesvol afgerond en hebt bij voorkeur al ervaring in het werken als juridisch adviseur binnen de (geestelijke) gezondheidzorg. Jij staat bekend als een analyticus die de grote lijnen in de gaten houdt, zonder details over het hoofd te zien. In combinatie met jouw haarscherpe beoordelingsvermogen weet je daardoor gedegen advies bij arbeidsrechtelijke vraagstukken te geven. Daarbij weet jij tact en overtuigingskracht uitstekend te combineren.

Verder pas je in ons team wanneer:

 •           jouw kennis over het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht, CAO en Sociaal Plan up-to-date is en je de ontwikkelingen nauwgezet bijhoudt
 •           je prettig en professioneel met collega's en partners op alle niveaus communiceert
 •           je goed kunt omgaan met tegengestelde belangen
 •           je gevoel hebt voor bestuurlijke verhoudingen en arbeidsverhoudingen
 •           je alert en proactief bent en ongevraagd advies geeft
 •           je integer en betrouwbaar bent

We hebben veel te bieden

Door jouw inzet als juridisch adviseur zijn onze arbeidszaken op orde. Dat waarderen we enorm. Het salaris is voorlopig ingedeeld in FWG 60 conform de cao GGZ. De formele (referentie)functie zal op een nader te bepalen moment beschreven worden. Het contract geldt voor een jaar. Uiteraard staan we open voor wensen en gaan we graag in gesprek over de mogelijkheden!

Daarnaast bieden we je een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Daaronder valt het fietsenplan ? tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen ? en de mogelijkheid een voordelig fitnessabonnement af te sluiten. Ook kom je in aanmerking voor een pensioenfonds, eindejaarsuitkering, de tablet-/laptop-regeling, korting bij (zorg)verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Je bent welkom!

Neem voor meer informatie contact op met Harry de Ruiter (HR manager), bereikbaar via telefoonnummer 050-4097467. Hij vertelt je graag meer over deze functie.

Solliciteren?

Solliciteren kan online tot en met 8 september.

Problemen bij het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007 of via hrservice@lentis.nl.


Reageer op deze vacature