Salarisadministrateur / Applicatiebeheerder

Wagenborg zoekt per direct een fulltime

                  SALARISADMINISTRATEUR/APPLICATIEBEHEERDER

Kun je je goed inleven in de wensen, behoeften en verwachtingen van zowel HR als de Payroll afdeling? Heb je een gestructureerde aanpak en ervaring met het plannen en prioriteren van je eigen werkzaamheden en die van anderen? Voortdurend op zoek naar kansen en mogelijkheden om bestaande werkwijzen efficiënter in te richten en te verbeteren? Werk je nauwkeurig en overzichtelijk? Heb je een ruimschootse ervaring met de inrichting en het beheer van HR systemen binnen een grote organisatie? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou.

De afdeling Compensation & Benefits(C&B) verzorgt de loonadministratie voor ongeveer 3000 medewerkers, waaronder de gage administratie voor ca. 1500 buitenlandse zeevarenden. De afdeling heeft te maken met verschillende (buitenlandse) CAO’s en een diversiteit van (complexe) regelingen. De verwerking van de salarisgegevens van zeevarenden geschiedt met een in eigen beheer ontwikkelde applicatie die gekoppeld is aan Afas Profit. 

Wat moet je kunnen?

Als applicatiebeheerder ben je in staat om je verschillende systemen en processen snel eigen te maken en functionele eisen en wensen te 'vertalen' naar de benodigde systeemaanpassingen. Je bent analytisch, klantvriendelijk, resultaatgericht en bewust van de impact van de aanpassingen die je doet. Je kunt snel doordringen tot de kern van een probleem, waarbij hoofd- en bijzaken worden onderscheiden. Je hebt een hands- on mentaliteit en bent pro-actief.
We zijn specifiek op zoek naar iemand die denkt in oplossingen en stressbestendig is. Je volgt actief de voor de bedrijfsvoering relevante in- en externe ontwikkelingen en vertaalt dit naar gevraagde en ongevraagde voorstellen op het gebied van procesoptimalisatie. Je draagt zorg voor naleving van de overeengekomen technische prestaties van de applicatie en het signaleren en (laten) installeren van nieuwe releases, updates en patches. Je bent verantwoordelijk voor het toevoegen en verwijderen van gebruikers inclusief autorisaties en zorgt voor optimale ondersteuning van deze gebruikers. Je maakt analyses, rapportages, documenten en digitale workflows.

Als salarisadministrateur voer je samen met je collega’s de salarisadministratie uit voor diverse bedrijfsonderdelen waaronder (binnen- en buitenlandse) zeevarenden, vallend onder verschillende (buitenlandse) cao’s. Je genereert en analyseert gegevens en rapportages. Je volgt de ontwikkelingen in arbeids- en sociaal verzekeringsrecht en past deze toe.

Competenties:
Naast de kerncompetenties van Koninklijke Wagenborg, oplossingsgericht, samenwerken en veilig werken, vinden wij accuraat, vakbekwaam, adviseren en  kwaliteitsgericht belangrijke competenties voor de applicatiebeheerder.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld MER of HRM aangevuld met het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL);
  • Je beschikt over ruime ervaring met de uitvoering van administratieve processen;
  • Ruime werkervaring met het functioneel beheer van Afas/Profit en gegevensverwerking in Excel;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Je bent flexibel, hands-on en hebt uitstekende sociale vaardigheden.

 Wij bieden:

  • Veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en een uitdagende functie binnen een prettige werkomgeving;
  • Ruime studiefaciliteiten gericht op persoonlijke ontplooiing;
  • Salariëring volgens functieschaal;
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd?

Klik hier om te solliciteren.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Roelof Eltingh, Manager C&B, telefoonnummer: 0596-636468.