BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

In verband met uitbreiding van activiteiten zoeken wij per direct een fulltime:

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

WPL  verzorgt t.b.v. binnen- en buitenlandse klanten internationale (project)expedities waarbij een totaalpakket van logistieke dienstverlening wordt aangeboden; het betreft hier zee-, weg-, rail- en luchttransport. Tevens verzorgt Projects & Logistics de bescherming en verpakking van goederen, supervisie en controle, tijdsplanning bij integrale leveringen, douaneformaliteiten en additionele documentatie. Er wordt een veelheid aan contacten onderhouden, onder meer met -potentiële- klanten, transportbedrijven, rederijen, spoor- en luchtvaartexpediteurs, verzekeringen, bedrijven die lading zeevast zetten en met diverse Wagenborg-divisies/-afdelingen.

 

De Business Development Manager gaat met name actief op zoek naar nieuwe markt mogelijkheden en ladingstromen voor onze shipping vloot. Daarnaast geeft de manager uitvoering aan het voorbereiden, organiseren en verlenen van logistieke diensten aan de klanten van onze shipping divisie. Advisering zodanig dat deze diensten efficiënt, effectief en kostentechnisch optimaal plaatsvinden en tevens zo optimaal mogelijk dat wordt bijgedragen aan de synergie tussen de diverse Wagenborg-divisies. De Business Development Manager rapporteert aan de Manager WPL.

 

Kernactiviteiten

  • Uitbreiden en optimaliseren van bestaande en nieuwe vormen van ladingstromen en/of marktgebieden voor onze shipping vloot;
  • Benaderen van potentiële klanten, verzorgen van het relatiebeheer van de verworven shipping accounts;
  • Genereren van (omzet)groei voor WPL/Shipping door het inzetten van Koninklijke Wagenborg als totaaloplosser van logistieke diensten;
  • Voorbereiden en coördineren van de inschrijving op aangeboden tenders.

Functie-eisen:

  • WO/HBO werk- denkniveau;
  • aantoonbare commerciële kennis en ervaring in de maritieme transportwereld en projectlading;
  • Beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift;
  • Bezit rijbewijs B;
  • VCA-vol.

Competenties

Naast de kerncompetenties van Koninklijke Wagenborg; oplossingsgericht, samenwerken en veilig werken, vragen wij de volgende competenties: innoveren en ondernemend handelen.

Bent u geïnteresseerd?

Bel voor informatie over de functie met de heer M. Tack, Manager WPL,  0596-636458 of stuur een sollicitatie via onze Careerwebsite.