Casemanager Dementie

We ondersteunen mensen hun eigen leven voort te zetten met dagelijkse en specialistische zorg in Noord- en Midden-Drenthe. In onze visie en werkwijze staat de autonomie van de cliënt centraal en wordt zorg verleend vanuit de vraag van de cliënt.

Onze zorg is professioneel en vernieuwend. Naast chronische langdurige zorg en behandeling (somatiek en PG) richten wij ons specifiek op de volgende expertises: GRZ, jonge mensen met dementie, cliënten met NAH (PG) en de visueel-auditief beperkte oudere.

Wij bouwen aan nieuwe samenwerkingsvormen met de huisarts op het vlak van 1e lijns- en transmurale zorg en zijn onderdeel van diverse netwerken.

Door een sterke groei van het aantal cliënten, zoeken wij een collega voor onze huidige casemanager dementie.

Wat ga je doen?

Binnen deze functie geef je intensief en vaak langdurige begeleiding aan thuiswonende cliënten met een dementieel syndroom en zijn of haar naaste omgeving. Hierbij richt je je vooral op de begeleiding die nodig is als gevolg van de aandoening in het dagelijks leven. Je gaat intakes uitvoeren, zorgplannen opstellen en de zorg en begeleiding coördineren en (gedeeltelijk) zelf uitvoeren. Verder onderhoud je contact met familie van de cliënt en de verschillende hulpverleners uit diverse disciplines. Hierbij zal je veel samenwerken met de ziekenhuizen en huisartsen. Daarnaast zal je coördinerende taken op je nemen, zoals het organiseren van expertteam-bijeenkomsten. Je ondersteunt bij het door-ontwikkelen van en vorm geven aan het psychosociale team van INNBalanZ (de behandeldienst van Interzorg) waar jij onderdeel van bent.

Wie ben jij?

 • HBO Verpleegkunde+ met bigregistratie;
 • Bezit van het diploma Casemanagement dementie en aantoonbare ervaring als casemanager dementie;
 • Kennis & ervaring met zorg- en hulpverlening aan mensen met dementie en hun mantelzorgers;
 • Kennis van de sociale kaart van het werkgebied;
 • Initiatiefrijk, ondernemend en klantgericht;
 • Sociale vaardigheden ( inlevingsvermogen, oplettendheid)
 • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Methodisch en zelfstandig kunnen werken
 • Kennis van de meest recente ontwikkelingen/standaarden/richtlijnen en protocollen omtrent dementie;
 • Flexibel inzetbaar;
 • Affiniteit met multiculturele zorgvragers

Ook goed om te weten:

Jouw arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). De functie is ingeschaald in functiegroep  50.

Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, bestaande uit een goede pensioenvoorziening en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Interzorg Noord Nederland beloont niet alleen in salaris. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien in je eigen ontwikkeling. Daarom investeren we in relevante scholing en opleidingsmogelijkheden.

Ook stellen wij een elektrische fiets beschikbaar voor het woon-werk verkeer, die je na 1 jaar (bij verlenging van het contract) kunt overkopen voor een zeer schappelijke prijs.

De vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Wil je solliciteren klik dan hier.