Directeur Marketing & Communicatie

Vacaturenummer
v19.0042

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Marketing & Communicatie

Voor het stafbureau Marketing & Communicatie (M&C) van de Hanzehogeschool Groningen zoeken wij een Directeur Marketing & Communicatie.

share your talent. move the world.


Dat is waar wij voor staan als Hanzehogeschool Groningen. De hogeschool is een missiegedreven hogeschool en wil dat haar studenten vanaf de eerste collegedag leren én ervaren hoe het is om in de buitenwereld te staan. Ook onze medewerkers zijn actief betrokken bij de wereld om hen heen. De Hanzehogeschool staat in interactie met de regio en dat komt terug in al ons onderwijs en onderzoek. Vanzelfsprekend ook in de marketing en communicatie.

Stafbureau Marketing & Communicatie is een van de grotere marketing- & communicatieafdelingen van Noord Nederland. Het stafbureau telt op dit moment zo’n 65 fte verdeeld over verschillende teams; werving nationaal en internationaal, corporate communicatie, woordvoering, advies en communicatiewerk op locatie, CRM, online en redactie.

De opdracht


Als directeur ga je integraal aan de slag met het verder professionaliseren van het stafbureau M&C. In het Stafjaarplan 2019/2020 zijn twee strategische thema’s benoemd: vanuit studenten perspectief kijken naar branding en online communicatie.
De branding met uitkomst share your talent. move the world is in 2010 gestart. Nu negen jaar later loopt de hogeschool voorop in het hbo met de combinatie van interdisciplinaire samenwerking, co-creatie en vervlechting van onderwijs, onderzoek en werkveld. Branding 2.0 richt zich nu meer op het tweede deel: move the world.

Online communicatie is het tweede thema. Het stafbureau is op dit moment nog volop bezig met de ontwikkeling van een online strategie om te komen tot richting en visie voor de digitale communicatie, middelen en platformen. Voor beide strategische thema’s ben je de gesprekspartner van het CvB, de deans en lectoren en de collega-stafdirecteuren en geef je koers en visie aan de afdeling.

Je bent integraal eindverantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering, waaronder planning en controle van het stafbureau. Daarnaast wordt specifieke aandacht gevraagd voor de invulling en inzet op het gebied van internationale werving van studenten, evenementen en public affairs (aanvraag subsidies onderzoek en bestuurlijk overleg op regionaal, nationaal en internationaal gebied).

Profiel


Wij zoeken een directeur met een heldere visie en met bewezen strategisch inzicht op het vakgebied van marketing en communicatie en affiniteit met het hoger onderwijs. De lat ligt hoog, zowel voor onze opdrachtgevers als voor collega’s en medewerkers. Je hebt het vermogen om instemming en draagvlak te krijgen voor een bepaald standpunt en dit met verstand van zaken overtuigend over te brengen. Je hebt een coachende en verbindende stijl van leidinggeven. Daarnaast geef je ruimte aan initiatieven en creativiteit en stimuleer je medewerkers om buiten bestaande kaders te denken, waarbij continu verbeteren een vanzelfsprekendheid is. Je initieert vernieuwing, maar weet ook het goede te behouden. Een teamspeler, die goede relaties opbouwt met de CvB leden, deans en lectoren, collega-stafdirecteuren en vanzelfsprekend de eigen medewerkers.

Functie-eisen


- afgeronde academische opleiding;
- meerdere jaren managementervaring in een vergelijkbare functie in een complexe professionele organisatie;
- ervaring met verandermanagement;
- ervaring met brandmarketing;
- een inspirerende en coachende stijl van leidinggeven;
- adviesvaardigheden op strategisch niveau en overtuigingskracht;
- een relevant netwerk.

Positie in de organisatie


De directeur M&C valt rechtstreeks onder de portefeuillehouder M&C van het driehoofdige College van Bestuur. Je maakt deel uit van het stafdirecteurenoverleg, bestaande uit de directeur Human Resources, directeur Financieel Economische Zaken, directeur Facilitair Bedrijf, directeur Informatisering, directeur Onderwijs en Onderzoek en de secretaris van het CvB. Samen met deze collega-stafdirecteuren ben je verantwoordelijk voor de integrale advisering van het CvB en de deans betreffende ontwikkeling, implementatie en evaluatie van de (strategische) beleidsagenda van de Hanzehogeschool Groningen.
Je geeft direct leiding aan 3 teamleiders en een adviseur bedrijfsvoering. De teamleiders zijn integraal verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van hun teams bestaande uit medewerkers die breed generalistische - of gespecialiseerde werkzaamheden verrichten op zowel uitvoerend, tactisch- als strategisch niveau.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een fulltime dienstverband. De functie is gewaardeerd conform de cao-hbo in schaal 14. Het salaris bedraagt minimaal € 4.836,- en maximaal € 6.475,- met de mogelijkheid tot een uitloop naar schaal 15, waarbij het salaris minimaal € 5.096,- en maximaal € 7.114,- bedraagt. Het betreft een structurele functie, waarbij we in eerste instantie een dienstverband van een jaar bieden. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Informatie omtrent deze functie kan worden ingewonnen bij dhr. Rob Verhofstad, lid College van Bestuur, telefoonnummer 050-595 3063.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De selectiegesprekken zullen worden gevoerd op donderdag 16 mei 2019.

Het assessment staat gepland op woensdag 22 mei 2019 en zal plaatsvinden bij Assessment Collectief te Zwolle.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

05-05-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature