Docent-onderzoeker Toegepaste Psychologie

Vacaturenummer
v19.0034

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Sociale Studies

Vrijwel alle ontwikkelingen in de samenleving vragen om gedragsverandering. Het is de kunst om gedrag succesvol te beïnvloeden. De opleiding Toegepaste Psychologie levert daar een bijdrage aan door experts op te leiden die hierbij kunnen coachen, trainen en onderzoeken en adviseren. Onze insteek is progressiegericht: we sluiten aan bij de capaciteiten van mensen en leggen de focus op betekenisvolle vooruitgang.

Plaats in de organisatie


Je gaat deel uitmaken van het opleidingsteam Toegepaste Psychologie, onderdeel van de Academie voor Sociale Studies. Het team Toegepaste Psychologie is verantwoordelijk voor de uitvoering en ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Het team bestaat uit zo’n 50 medewerkers.

Wat verwachten we van jou als docent-onderzoeker?


Om onze ambities vorm te geven zijn we op zoek naar een psycholoog met brede ervaring met diagnostiek en assessments op het snijvlak van arbeid en (geestelijke) gezondheid die het inspirerend vindt om deze ervaring in te zetten in het onderwijs en te delen met studenten en collega’s.

Als docent-onderzoeker inspireer en enthousiasmeer je studenten op het vakgebied van (psycho)diagnostiek en assessment en de psychologie in brede zin. Je coacht studenten bij het onderwijsleerproces en begeleidt hen tijdens stage- en afstudeertrajecten. Samen met je collega’s bevorder je hun progressie.

Daarnaast lever je een bijdrage aan onderwijsontwikkeling. Je bent op de hoogte van actuele, relevante ontwikkelingen in jouw vakgebied en het werkveld en je kunt deze vertalen naar actuele en adequate onderwijswerkvormen, studiemateriaal en beoordelingsinstrumenten.

Zo mogelijk participeer je in onderzoek binnen of buiten de Hanzehogeschool. Je onderhoudt jouw contacten met het werkveld met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring.

Jouw profiel


Je vindt het leuk om jouw kennis en vaardigheden over te dragen en om je verder te ontwikkelen als docent-onderzoeker. Je bent gedreven en inspirerend en je voert je werkzaamheden op een planmatige manier uit; in voorkomende gevallen ben je de projectleider van een veranderproces of onderwijsproject.

Je bent flexibel in het omgaan met en het uitvoeren van onderwijstaken en loyaal naar collega’s en de organisatie. Je legt gemakkelijk verbinding binnen en buiten de organisatie en ben gewend om in projecten te werken.

Functie-eisen


- je beschikt minimaal over een WO masteropleiding Psychologie, met bij voorkeur een Basisaantekening Psychodiagnostiek. Registratie als GZ-psycholoog is een pre;
- minimaal vijf jaar werkervaring in de praktijk;
- je kennis en vaardigheden zijn up-to-date en je hebt affiniteit met de ideeën en ontwikkelingen op het gebied van progressiegericht werken;
- je beschikt over een onderwijsbevoegdheid of je bent bereid om deze te halen;
- je bent in staat projectmatig te werken en je kunt zelfstandig projecten initiëren en leiden;
- je hebt aantoonbare affiniteit met toegepast onderzoek;
- je kunt je vinden in de missie van de Hanzehogeschool, en in die van de opleiding Toegepaste Psychologie in het bijzonder.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een structurele functie, waarbij we je in eerste instantie een jaarcontract bieden. De datum van indiensttreding is uiterlijk per 15 augustus 2019. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. Inschaling vindt plaats in de functie docent in schaal 11. Het salaris bedraag minimaal € 3.360,- en maximaal € 4.892,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast kun je gebruik maken van interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand en tal van mogelijkheden om jezelf te professionaliseren. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


De link naar de visie en enkele relevante documenten is te vinden via documenten Toegepaste Psychologie

Wil je meer informatie over deze vacature? Mail dan je naam en telefoonnummer naar Dennis van der Honing. Let op: dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de 'Solliciteer-button'.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 23 mei 2019

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

05-05-2019

Solliciteren


Reageer op deze vacature