Docent Online Communicatie

Vacaturenummer
v17.0047

Omvang
ca. 0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Communicatie, Media & IT

De opleiding Communicatie/ International Communication van het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen is op zoek naar een inspirerende en vakkundige docent Online Communicatie.

Organisatieomschrijving


Het Instituut voor Communicatie, Media & IT (CMI) biedt een veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerd aanbod aan bacheloropleidingen op het brede gebied van communicatie, media en IT. Ongeveer 3000 studenten volgen deze bacheloropleidingen in vol- en deeltijd. Daarnaast verzorgt het Instituut ook de masteropleiding International Communication.

CMI investeert in onderwijs én onderzoek. Er zijn drie lectoraten binnen het instituut, waar in samenwerking met bedrijven en organisaties in Noord-Nederland praktijkgericht onderzoek plaatsvindt. Dit gebeurt o.a. in de Digital Society Hub. Het praktijkgericht onderzoek binnen CMI draagt vanuit de eigen vakdisciplines bij aan de HG-speerpunten Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap. Studenten worden gestimuleerd om een eigen bedrijf te starten met kennis opgedaan en ontwikkeld binnen dit onderzoek.

Plaats in de organisatie
Als docent Online Communicatie maak je deel uit van het opleidingsteam Communicatie en werk je onder de verantwoordelijkheid van een opleidingsmanager/ teamleider. Het team, dat bestaat uit ongeveer 25 docenten en hogeschooldocenten, verzorgt het voltijdonderwijs voor de opleiding Communicatie. Samen met je teamgenoten ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en de ontwikkeling van het Communicatie-onderwijsprogramma. Dit gebeurt in nauwe relatie met het beroepenveld en het lectoraat Sustainable Communication. Daarnaast kun je worden ingezet voor docentwerkzaamheden bij de Engelstalige major International Communication en als docent/ onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Communication.

Functie-inhoud


Heel concreet zoeken we een innovatieve docent die met het bestaande team de opleiding Communicatie/ International Communication verder willen uitbouwen en aantoonbare kennis heeft op de volgende vakgebieden:
- Online Communicatie
- Marketingcommunicatie

Als docent begeleid je studenten op deze vakgebieden. Tot je kerntaken behoren het verzorgen van colleges en het begeleiden en coachen van studenten die werken aan projectopdrachten, stage- en afstudeeropdrachten. Daarnaast lever je een bijdrage aan de constante ontwikkeling van de onderwijsinhoud, blended onderwijswerkvormen, studiemateriaal en toetsing. Je bent op de hoogte van actuele, relevante ontwikkelingen in jouw vakgebied en je onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up to date te houden. Ook deel je op deze wijze kennis en ervaring. Met collega’s spar je over didactische vaardigheden en methoden en de verdere ontwikkeling daarvan.

Profiel


Je vindt het leuk op kennis en vaardigheden over te dragen en verder te ontwikkelen en je kunt complexe zaken op een heldere manier en enthousiast voor het voetlicht brengen. Je bent flexibel in het omgaan met en het uitvoeren van onderwijstaken, loyaal naar collega’s en de organisatie en je beschikt over een innovatieve houding. Je bent een teamplayer en gewend om in projecten te werken. Daarbij leg je gemakkelijk verbinding binnen en buiten de organisatie. Belangrijk is dat je studentgericht bent. Je houdt van online communicatie, volgt de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet en je kunt inspelen op de voortdurende veranderingen hierin.

Functie-eisen
- Je beschikt over een relevante academische of master opleiding op het terrein van Communicatie;
- je hebt goede kennis van de actuele online/ social media, ook in relatie tot zakelijk gebruik;

Je beschikt over kennis op het gebied van:
- SEO en SEA;
- Contentmarketing;
- Social Analytics (bijv. Coosto of een ander pakket);
- Facebook Ads;
- Big data;
- Digitale trends;
- Online campagnes.

- je hebt algemene kennis van marketing met een focus op marketingcommunicatie;
- je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
- werkervaring in het onderwijs is een pré;
- je bent in bezit van een pedagogisch-didactisch getuigschrift of bent bereid dit te halen.

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van je achtergrond en wensen en onze mogelijkheden m.b.t. inpassing in het team stemmen we de precieze omvang van je inzet af. De aanvang van de werkzaamheden is 28 augustus 2017 en je krijgt een tijdelijk dienstverband tot 1 september 2018. Een verlenging behoort zeker tot de mogelijkheden. Je wordt benoemd conform de bepalingen van de cao-hbo in de functie van docent, schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.201,- en maximaal € 4.661,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Daarnaast kun je gebruik maken van interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor een overzicht hiervan verwijzen we je graag naar de website van de Hanzehogeschool Groningen. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. Annemieke ter Borg-Spitholt, teamleider Communicatie, telefoonnummer: 06-53795779. Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 75 05. De gesprekken vinden plaats in week 25.

Status vacature

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

06-06-2017

Solliciteren


Reageer op deze vacature