Docenten Verpleegkunde

Vacaturenummer
v17.0043

Omvang
min. 0,5 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Verpleegkunde

Organisatieomschrijving


De Academie voor Verpleegkunde, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, biedt veelzijdig en innovatieve bachelor- en masteropleidingen op het gebied van verpleegkunde. Ruim 1900 studenten volgen de bacheloropleiding Verpleegkunde. Studenten worden opgeleid tot competente professionals in een flexibele en beroepsgerichte onderwijsomgeving, die nauw aansluit bij de ontwikkelingen in de regio en de (inter)nationale beroepspraktijk. Het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek en het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care & Nursing leveren daaraan een inspirerende bijdrage. Dit uit zich onder andere in het vormgeven van leergemeenschappen in bijvoorbeeld innovatiewerkplaatsen.
Wij hebben als academie de volgende missie: het stimuleren van studenten, medewerkers en zorgprofessionals om hun talent te ontwikkelen en kennis te delen om samen continu zorgonderwijs en zorgpraktijk te verbeteren. Dit bereiken we middels de visie ‘Verbindend, innovatief en praktisch’.

Plaats in de organisatie
Als docent werk je in één van de onderwijsteams onder de verantwoordelijkheid van een Teamleider Onderwijs. Een team bestaat uit ongeveer 20-35 medewerkers.


Functie-inhoud


De vraag naar hbo-opgeleide verpleegkundigen neemt toe. Daarom zijn wij op zoek naar ervaren docenten Verpleegkunde.

Als docent ben je breed inzetbaar en kun je zowel in de voltijdopleiding, als in de deeltijd- of modulaire opleiding worden ingezet. Met jouw ervaring uit het werkveld weet je de verpleegkundigen in opleiding (vio) te inspireren en te motiveren. Je verzorgt vakinhoudelijke lessen Verpleegkunde (theorie en vaardigheidsonderwijs, zowel technische, communicatie en onderzoeksvaardigheden). Je begeleidt de vio bij het onderwijsleerproces en je ontwikkelt samen met collega’s delen van het curriculum.
Je ontwikkelt onderwijswerkvormen, studiemateriaal en beoordelingsinstrumenten, waarbij de nadruk ligt op de vervlechting met de beroepspraktijk.
Daarnaast volg je de ontwikkelingen in het verpleegkundig vakgebied op de voet en kunt deze veranderingen (praktisch) vertalen naar het curriculum (denk bijvoorbeeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD), eHealth, robotica en domotica).

Functie-eisen


- een afgeronde HBO-V opleiding (of vergelijkbaar) én een relevante masteropleiding;
- recente ervaring in het verpleegkundig werkveld;
- in het bezit van onderwijsbevoegdheid en je hebt ervaring als docent Verpleegkunde;
- BIG-geregistreerd;
- brede ervaring en kennis van de ontwikkelingen in het verpleegkundige werkveld;
- kennis en vaardigheden op het gebied van (toegepast) onderzoek, inclusief onderzoeks- en analysetechnieken;
- nationaal en internationaal georiënteerd;
- een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Competenties
Je vindt het leuk om kennis en vaardigheden over te dragen en verder te ontwikkelen. In de basis heb je een coachende houding. Binnen de academie werken we samen op basis van collegialiteit, professionaliteit en eigenaarschap. We vinden het dan ook belangrijk dat je gericht bent op samenwerking (zowel met collega’s, het werkveld en de studenten) en verantwoordelijkheid.
Je bent ontwikkelingsgericht, je wilt het beste uit de vios halen, het curriculum ontwikkelen, maar niet in de laatste plaats ook jezelf.
Daarnaast ben je analytisch vaardig, studentgericht en je kunt goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreffen structurele functies (met een minimale omvang van 0,5 fte per docentfunctie), waarbij in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar wordt geboden. De datum van indiensttreding is 19 augustus 2017. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.201,- en maximaal € 4.661,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Daarnaast ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering à 8,3% en we hebben o.a. mogelijkheden voor betaald ouderschapsverlof. Voor een overzicht van onze secundaire arbeidsvoorwaarden verwijzen we je graag naar de website van de Hanzehogeschool Groningen. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen

Ben je nieuwsgierig geworden? Jannie Bos vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op telefoonnummer 050-595 3525. Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met de afdeling HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 24/25.

Status vacature

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

05-06-2017

Solliciteren


Reageer op deze vacature