Docent/ coach Ondernemerschap

Vacaturenummer
2016155

Omvang
0,4 - 0,6 FTE

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Communicatie, Media & IT

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT (CMI) van de Hanzehogeschool Groningen (HG) biedt een veelzijdig, innovatief en internationaal georiënteerd aanbod aan bachelor opleidingen op het brede gebied van communicatie, media en IT. Ruim 2600 studenten volgen deze bachelor opleidingen. Daarnaast verzorgt het Instituut de masteropleiding International Communication en wordt er een master Business IT & Management ontwikkeld. Tevens verzorgt het Instituut opleidingen voor IT-professionals onder de vlag van de IT-Academy Noord-Nederland in samenwerking met het noordelijke bedrijfsleven.

CMI investeert in onderwijs en onderzoek. Groei, vernieuwing en samenwerking met bedrijven en organisaties in Noord-Nederland geven CMI een impuls. Co-creatie met onze Partners in Education and Research leidt tot 'state-of-the-art' onderwijs en innovatief praktijkgericht onderzoek. Vier lectoren zijn verbonden aan het Instituut. Het praktijkgerichte onderzoek binnen CMI draagt vanuit de eigen vakdisciplines bij aan de HG-speerpunten Energie, Healthy Ageing, Ondernemerschap en Excellentie. Studenten worden gestimuleerd om een eigen bedrijf te starten.

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT verzorgt onderwijs voor de bachelor opleidingen Communicatie/ International Communication, Communicatie & Multimedia Design (CMD), Informatiedienstverlening & -Management en HBO-ICT. We zijn op zoek naar een collega die breed inzetbaar is binnen de opleiding CMD.

Onze toekomstige professionals werken op het snijvlak van ontwerp en ontwikkeling van interactieve, digitale communicatieproducten, -diensten en -belevingen. Studenten kiezen vroeg in het programma van CMD hun definitieve major op het gebied van Game Design & Development, Multimedia Concepting & Design of Interactive Media & Technologies. In de toekomst zal binnen de opleiding steeds meer de nadruk worden gelegd op User Experience en ontwerpgericht onderzoek. Je maakt deel uit van het expertteam Innovatie en Ondernemerschap en werkt onder de verantwoordelijkheid van één van de twee teamleiders CMD.

Functiebeschrijving
Je verzorgt en ontwikkelt een deel van het onderwijs en toetsing voor de opleiding CMD, zowel in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast begeleid je eventueel ook studenten als studieloopbaancoach, stage- en/ of afstudeerbegeleider en begeleid je studenten bij het uitvoeren van hun projectwerk.
Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling, evaluatie en bijstelling van het onderwijsprogramma.
Het deelnemen aan onderzoek kan onderdeel uitmaken van het takenpakket. Het is gebruikelijk om vanuit je eigen netwerk actuele en inspirerende projectopdrachten te genereren voor het onderwijs en onderzoek.

Functie-eisen
- In het bezit van een relevante afgeronde masteropleiding;
- brede (praktijk) ervaring met het trainen van ondernemerschapsvaardigheden;
- ervaring met coaching;
- actuele vakkennis op het gebied van ondernemerschap en bedrijfseconomie;
- bij voorkeur ervaring met zelfstandig ondernemerschap;
- affiniteit met creatieve technologie;
- gedegen kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
- goede communicatieve vaardigheden;
- team player;
- in het bezit van de pedagogisch didactische aantekening voor HBO-docenten, dan wel de bereidheid deze te behalen.


Arbeidsvoorwaarden
De datum van indiensttreding is 1 februari 2017. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.201,- en maximaal € 4.661,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Naam: Drs. Henriët Eilander, teamleider opleiding CMD06-25151594


Sluitingsdatum
08-12-2016

Solliciteren
Voor deze vacature geldt een interne en semi-externe status; dat houdt in dat medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen (in eerste instantie) en van andere organisaties aangesloten bij het samenwerkingsverband Noorderlink worden behandeld als interne kandidaten en voorrang hebben op de externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties
U kunt op deze vacature reageren door te klikken op 'Reageer op deze vacature'. U wordt dan doorgeleid naar het digitale sollicitatieformulier. Sollicitaties die op een andere wijze worden verzonden nemen wij niet in behandeling.

Mocht je vragen hebben over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier, neem dan contact op met het Frontoffice van P&O, telefoonnummer 050 - 595 75 01.

De sollicitatiegesprekken vinden waarschijnlijk plaats in week 51.


Reageer op deze vacature