Teamleider leveranciersmanagement

Vacaturenummer
v16.0149

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Facilitair Bedrijf

Omschrijving organisatie


Bij het Facilitair Bedrijf (FB) werken ruim 170 medewerkers, waarmee het één van de grootste organisatieonderdelen van de Hanzehogeschool Groningen (HG) is. Het FB is breed georienteerd in zijn dienstverlening en levert binnen de HG brede organisatiekaders een bijdrage aan de realisatie van het HG strategisch plan 'Vernieuwen in Verbinding' met diensten en producten op gebied van vastgoed en huisvesting , facilitaire dienstverlening, duurzame bedrijfsvoering, hospitality, studentenvoorziening, fysieke en sociale veiligheid (safety ans security) en inkoop- en leveranciersmanagement.

Het FB


- is eigenaar van deze domeinen en faciliteert vanuit dit eigenaarschap het onderwijs en onderzoek binnen de schools en kenniscentra. Het statement van het FB is dan ook 'Fundament onder Talent';
- biedt de studenten en medewerkers een internationaal georienteerde en inspirerende leer-, werk- en onderzoeksomgeving door het leveren van kwalitatief goede voorzieningen;
- beweegt daarin goed mee met de dynamiek van het onderwijs en onderzoek en wil ruimte geven aan maatwerk zonder het algemeen belang van de HG uit het oog te verliezen;
- is een vanzelfsprekende deskundige gesprekspartner voor zijn klanten als het gaat om ontwikkelingen op gebied van onderwijs en onderzoek die gevolgen hebben voor onze dienstverlening of die daarvan afhankelijk zijn;
- werkt volgens het regiemodel en bestaat momenteel uit de afdelingen Studentenzaken, Projecten & Innovatie, Leveranciersmanagement en Uitvoering.

De afdeling Leveranciersmanagement is verantwoordelijk voor de regievoering naar leveranciers door de beste leveranciers gegeven het budget te contracteren. De afdeling heeft als doel om waarde toe te voegen, wat zich o.a. uit door het hanteren van het Best Value principe. Wij kopen in volgens de Economisch Meest Voordelige Inschrijving-methode (EMVI), waarbij in beginsel kwaliteit voor prijs gaat.
Door het voeren van goed contractmanagement halen wij het beste uit onze leveranciers en worden zij gestimuleerd optimaal te presteren. De mate van tevredenheid wordt structureel gemeten en bijgestuurd op basis van KPI's. Binnen de afdeling werken inkoopadviseurs, leveranciersmanagers, een medewerker licentiemanagement en een contractbeheerder nauw samen met de business aan een optimale dienstverlening voor de HG.

Zoek je een uitdagende en veelzijdige managementfunctie en heb je ervaring/ affiniteit met inkoop- en leveranciersmanagement? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Plaats in de organisatie:
Als teamleider leveranciersmanagement geef je leiding aan deze afdeling en rapporteer je rechtstreeks aan de directeur FB. Je maakt deel uit van het MT, dat bestaat uit de directeur en de vier teamleiders.


Functie-inhoud


De afdeling heeft een omvang van ca. 12 fte. Jij stuurt de gemotiveerde medewerkers aan op inspirerende wijze en je weet je stijl van leidinggeven goed aan te passen aan situaties en mensen. Je draagt actief de visie en filosofie van de afdeling uit, zowel naar interne opdrachtgevers, als ook naar externe partijen. Van nature ben je een netwerker en verbinder. Je bent ambassadeur van de afdeling Leveranciersmanagement binnen de Hanzehogeschool en extern zoek je de verbinding met andere organisaties en platformen.
Je denkt vanuit een strategisch perspectief en je levert een actieve bijdrage aan de strategische plannen van het FB. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor je eigen afdeling, maar samen met je collega's draag je integrale verantwoordelijkheid voor het totale FB. Daarbij ben je in staat om ketengericht te denken. Als teamleider ben je o.a. verantwoordelijk voor de beleidsplanning, opstellen van de begroting en het bewaken daarvan en de HR-cyclus.

Functie-eisen


- Academisch werk- en denkniveau met een bedrijfskundige achtergrond;
- aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan professionals in een complexe organisatie;
- kennis van / affiniteit met inkoop, leveranciers- en contractmanagement;
- kennis van en inzicht in relevante politiek-bestuurlijke en financieel-economische aspecten van een onderwijs- en onderzoeksorganisatie.

Competenties


- Resultaat gericht;
- klantgericht;
- samenwerken;
- strategisch inzicht;
- organisatiesensitviteit en omgevingsbewustzijn;
- plannen en organiseren;
- relaties onderhouden;
- communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een structurele functie. We bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar die bij goed functioneren na een jaar mogelijk wordt omgezet in een vaste aanstelling. De medewerker wordt aangesteld in de functie van Teamleider G volgens het functiegebouw van de HG. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is schaal 13. Het salaris bedraagt minimaal € 4.513,- en maximaal € 5.750,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Een assessment kan onderdeel uit maken van de selectieprocedure. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen

Meer informatie over deze vacature kan worden ingewonnen bij dhr. Peter van der Wel, directeur Facilitair Bedrijf, telefoonnummer: 06-53758507. Heb je vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier, neem dan contact op met de afdeling HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Status vacature

Voor deze vacature geldt een semi-externe status; dat houdt in dat medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen en van andere organisaties aangesloten bij het samenwerkingsverband Noorderlink worden behandeld als interne kandidaten en voorrang hebben op de externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

18-12-2016

Solliciteren


Reageer op deze vacature