Teammanager ICT Dienstverlening

Vacaturenummer
2016146

Omvang
1,0 FTE

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

"In verband met de overgang naar een nieuw recruitmentsysteem is de reactietermijn voor deze vacature verkort. De sluitingsdatum was 12 december 2016 en is nu 8 december 2016."

Het stafbureau Informatisering (INF) levert de ICT-voorzieningen aan de hele hogeschool en is leidend in het ontwikkelen en implementeren van beleid voor de informatievoorziening. Informatisering heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. Bij het stafbureau Informatisering werken ca. 150 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 30.000 gebruikers van de HG (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies.

De HG staat hoog in alle rankings, als het gaat om kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Dat willen we niet alleen zo houden; we willen die positie verder uitbouwen en op die manier werken aan de continuïteit van de organisatie. Hierbij is de rol van het stafbureau Informatisering essentieel, onder andere als het gaat om het blijven voorop lopen op het gebied van innovatieve ICT voorzieningen voor onderwijs en onderzoek. Door de organisatie wordt er veel gevraagd van de afdeling, maar hierdoor wordt ook de mogelijkheid geboden om te kunnen excelleren en als afdeling hoge ambities te hebben en waar te maken. Dit kenmerkt zich door een continue flow van verbetering, we willen het morgen nog beter doen dan vandaag!

Plaats in de organisatie
Als teammanager Dienstverlening ben jij verantwoordelijk voor een team van 30 professionals en ben je lid van het managementteam. Je legt verantwoording af aan de directeur Informatisering.

Functiebeschrijving
Het is cruciaal dat het team Dienstverlening een goede en sterke positie inneemt binnen de afdeling en ook naar haar klanten toe. Jij zorgt ervoor dat de afdeling stevig wordt neergezet en nog meer vanuit een tactisch perspectief gaat opereren. Jij ontwikkelt en realiseert een toekomstbestendige visie op de dienstverlening en het dienstenportfolio van Informatisering. Dat gaat over processen zoals servicemanagement, eerstelijns support, AV, werkpleklevering, licentiemanagement, verantwoord archiveren, onderhoud op applicaties, contractmanagement en leveranciersmanagement. Hierbij weet jij een goede balans te vinden tussen Operational Excellence en Customer Intimacy.
Daarnaast lever jij een actieve bijdrage aan het realiseren van de (financiële) doelstellingen en resultaten uit het jaarplan Informatisering. Naast het dienstenportfolio denk jij ook mee met ketenprocessen, jij weet als geen ander het belang van samenwerking tussen de verschillende teams. Als lid van het MT neem jij deel aan projecten en stuurgroepen.

Functie-eisen
Jij bent een ervaren ICT teammanager, vanuit deze ervaring ben jij een inspirerende en mensgerichte coach voor de professionals die jij aanstuurt. Je bent resultaatgericht en je voelt je eigenaar van de producten en diensten die jouw afdeling levert. Jij bent pas tevreden als er optimaal werkende systemen en producten worden afgeleverd bij de klant en stimuleert dit eigenaarschap ook binnen jouw team. Je bent in staat veranderingen en verbeteringen door te voeren en de slagvaardigheid van het team te vergroten.
Jouw geschiktheid blijkt uit een masterdiploma op gebied van ICT of aanverwante opleiding, aangevuld met leidinggevende ervaring in een ICT omgeving. Daarnaast heb jij aantoonbare kennis van en ervaring met procesmatig werken en het verbeteren hiervan, bij voorkeur Agile, Lean, ITIL en/of BiSL.
En niet in de laatste plaats: je hebt affiniteit met het hoger onderwijs en we vinden het belangrijk dat je je ervan bewust bent wat er komt kijken bij het werken in een grote organisatie.

Arbeidsvoorwaarden
We bieden een baan in een ambitieuze en innoverende omgeving, waarbij je de vrijheid hebt om ook zelf veranderingen in gang te zetten. De veranderbereidheid binnen het team is groot. Het team kenmerkt zich door een groot gevoel van saamhorigheid en flexibiliteit. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, waarbij een verlenging tot de eventuele mogelijkheden behoort. Je wordt aangesteld in de functie van Teamleider (F) die valt in schaal 12, beginschaal is € 3.940,- en loopt tot en met € 5.301,- bij een fulltime dienstverband. Daar komt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering bij. De HG biedt goede mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, door studie en opleiding. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed .


Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Naam: Carine Joosse, CIO en Stafdirecteur Informatisering050-5953130


Sluitingsdatum
11-12-2016

Solliciteren
Voor deze vacature geldt een semi-externe status; dat houdt in dat medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen en van andere organisaties aangesloten bij het samenwerkingsverband Noorderlink worden behandeld als interne kandidaten en voorrang hebben op de externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties
Je kunt op deze vacature reageren door te klikken op 'Reageer op deze vacature'. Je wordt dan doorgeleid naar het digitale sollicitatieformulier. Sollicitaties die op een andere wijze worden verzonden nemen wij niet in behandeling.

Heb je vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier, neem dan contact op met de afdeling HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Gesprekken worden gevoerd op vrijdag 16 december 2016.

Een selectie-assessment maakt onderdeel uit van de procedure en zal 20 december 2016 plaatsvinden.


Reageer op deze vacature