Trainee team Inrichting Openbare Ruimte

Gemeente Emmen vindt het belangrijk kansen te creëren voor hoger opgeleide jongeren. In nauwe samenwerking met  GOA Publiek heeft Emmen een traineeship ontwikkeld. Ben jij recent afgestudeerd en wil je  als startend professional je professioneel en persoonlijk ontwikkelen? Het traineeship bij de Gemeente Emmen kan een eerste stap zijn in je carrière!

Omschrijving trainee opdracht
Emmen heeft grote plannen! We gaan het oude dierenpark midden in de stad transformeren tot stadspark. We knappen het centrum van Emmen op, we doen ook dorps- en wijkvernieuwingen en we begeleiden burgerinitiatieven. We werken aan het bereikbaar houden van de stad en het buitengebied. En we spelen in op de klimaatveranderingen door overtollig hemelwater een plaats te geven. Veelzijdigheid troef dus.

In Emmen is een functionele en mooie inrichting van de openbare ruimte van groot belang. Dat begint met een goed ontwerp waarin vele, soms zelfs tegenstrijdige, belangen zijn verenigd: duurzaamheid, bereikbaarheid, veiligheid, toegankelijkheid en niet te vergeten schoonheid. En dat rekening houdt met  inwoners en gebruikers die betrokken zijn bij de inrichting, beheer en het gebruik van de openbare ruimte.

We bieden de trainee de ruimte om te participeren in tal van lopende en op handen zijnde projecten met een ontwerpopgave. Daarnaast gaat het ook om het kennismaken en routine krijgen in hoe ontwerpen van Emmense kwaliteit tot stand komen:

 • Vanuit een brede afweging, de gebruiker en het gemeenschappelijk belang.
 • Je gaat een zelfstandige bijdrage leveren aan concrete, ruimtelijke ontwerpen als basis voor inrichtingsplannen
 • Als ontwerper jouw visie en input leveren in projectgroepen met collega’s van divers pluimage
 • Grafisch opmaken en opleveren van presentatiemateriaal
 • Kennismaken met alle facetten van het projectmatig en interactief ontwerpen
 • Meedraaien als ontwerper op het gebied van communicatie adviseren en participeren in diverse overlegvormen (intern en extern)

Informatie over het team
Binnen team Inrichting  Openbare Ruimte werken adviseurs, werkvoorbereiders en ontwerpers aan mooie plannen. IOR is een team waarbij het te behalen resultaat wordt ervaren als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We werken nauw samen de directievoerders en projectleiders van team Projecten Openbare Ruimte. In diverse projectteams werken we aan de voorbereiding en realisatie van projecten in de openbare ruimte.

We richten ons op de openbare ruimte en haar bestuurders, bewoners, recreanten, ondernemers en overige gebruikers aan wie we dienstbaar willen zijn. Wij zijn trots op ‘ons Emmen’ en willen het (nog) beter maken.

Vanuit onze betrokkenheid, verantwoordelijkheid en expertise dragen we actief bij aan een beter functioneren van de openbare ruimte. Dit van een kwalitatief hoogwaardig niveau tegen zo laag mogelijk maatschappelijke kosten. Een openbare ruimte die aansluit bij de behoeftes van haar gebruikers met meer mogelijkheden en ook mooier, gezonder en veiliger. Daartoe ontwikkelen of stimuleren wij initiatieven om de gewenste kwaliteit te krijgen en te behouden.

Als team investeren we veel in het verrijken van kennis en vaardigheden van de teamleden.

Voor de opdracht zoeken we een trainee die:
Je bent recent afgestudeerd HBO/WO (max. 2 jr) en hebt een opleiding in bij voorkeur stedenbouwkundig ontwerp, stedelijke interieurarchitectuur, tuin- en landschapsinrichting of een vergelijkbare opleiding waarbij ontwerp aanwezig is. Je hebt relevante kennis en/of ervaring met grafische ontwerpapplicaties (het is een pré dat je kunt werken met AutoCad, SketchUp of Adobe Suite).

Voor een goede uitvoering van de opdracht neem je een kritische, alerte blik mee en durf je de discussie / confrontatie aan te gaan wanneer dat nodig is. Je werkt zelfstandig, klantgericht en vanuit eigen initiatief zoek je naar oplossingen. Je denkt in kansen en mogelijkheden en bent flexibel. Je neemt vaardigheden mee op het gebied van communicatie en presentatie. Tot slot ben je een teamplayer die zichzelf wil ontwikkelen en wil leren van de teamleden.

Wat hebben we jou te bieden?
Als trainee werk je 32 uur per week bij de opdrachtgever voor de duur van 12 maanden (binnen de 32 uur heb je een dagdeel voor het traineeprogramma). In het programma worden onder vier thema’s diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd (of je gaat deze zelf organiseren). We zetten sterk in op persoonlijke begeleiding en aandacht en je maakt onderdeel uit van een traineegroep. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Naast het op doen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap. Meer informatie over het traineeprogramma kun je terugvinden op www.goapubliek.nl/traineeship.

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 12 maanden. Je wordt uitgezonden door GOA Publiek, de ABU cao is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op een groeimodel; je ontvangt een startsalaris op schaal 4.0 CAR UWO cao waarbij je na vier maanden ontwikkeling door kan groeien naar schaal 6.0. Na weer vier maanden ontwikkeling groei je door naar schaal 8.0 CAR UWO cao. Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAR UWO cao.
 • Je bouwt per maand verlofuren op, per jaar heb je recht op 153,6 uur.
 • Er is sprake van een reiskostenregeling voor reizen met het Openbaar Vervoer, 2e klasse met een max. vergoeding per jaar.
 • Voor de start van je traineeship kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Solliciteren?
Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. Wanneer je als kandidaat zal worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvang je uiterlijk vrijdag 9 maart een persoonlijk bericht per mail. Voorwaarde voor de vervolgprocedure is dat je beschikbaar bent voor de speeddate:

Op maandag 12 maart van 10.00 uur tot 13.00 uur ben je beschikbaar voor de selectie (speeddate) in Emmen.

Na de speeddate streven we ernaar om de sollicitatiegesprekken plaats te laten vinden in week 12/13. De start van het traineeprogramma zal plaats vinden op 16 april 2018.

Stuur je CV en motivatie (max 500 woorden) voor donderdag 1 maart 17.00 uur naar info@goapubliek.nl onder vermelding van vacaturekenmerk IOR02

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23. Contactpersonen GOA Publiek: Harald Grasdijk - Projectleider, Nienke Scheeringa – leerlingbegeleider en coach trainees.

 

Acquisitie n.a.v. deze opdracht wordt niet op prijs gesteld