Trainee team Economie

Gemeente Emmen vindt het belangrijk kansen te creëren voor hoger opgeleide jongeren. In nauwe samenwerking met  GOA Publiek heeft Emmen een traineeship ontwikkeld. Ben jij recent afgestudeerd en wil je als startend professional je professioneel en persoonlijk ontwikkelen? Het traineeship bij de Gemeente Emmen kan een eerste stap zijn in je carrière!

Omschrijving trainee opdracht
De gemeente Emmen heeft in haar beleidskader Vrijetijdseconomie vijf iconen benoemd;
Centrum Emmen, Wildlands, Geopark Hondsrug, Bargerveen en de Veenvaart. Deze iconen willen we door acties gericht verstevigen en beter op de kaart zetten. Dit willen we doen aan de hand van de volgende vijf thema’s:

  1. Innovatie
  2. Human capital
  3. Technologie
  4. Organisatie regeldruk en financiering
  5. Promotie, markering en informatievoorziening.

Voor Recreatie en Toerisme is begin 2017 een gemeentelijk beleidskader Vrijetijdseconomie vastgesteld. Dit beleidskader moet worden uitgewerkt in een uitvoeringsplan. De trainee kan hier een ondersteunende en uitvoerende rol bij spelen. Daarnaast kan de trainee werkzaamheden oppakken uit het uitvoeringsplan. Op deze wijze krijgt de trainee inzicht in het beleidsproces, hoe gaat het nadat een beleidskader is vastgesteld, hoe vertaal je dit naar de praktijk? Ook kan de trainee concrete ervaring opdoen in projecten en werkgroepen. Daarnaast ben je als trainee algemeen ondersteunend aan de beleidsadviseur waardoor je mee gaat naar overleggen, je notities gaat schrijven etc.

Voor een goede invulling willen we gezamenlijk kijken naar de iconen en thema’s in het beleidskader en deze vanuit de gewenste leerdoelen van de trainee vertalen naar  taken en werkzaamheden die de trainee gaat oppakken.

Informatie over het team
Team Economie werkt aan de versterking van de economische structuur. Er wordt gewerkt aan een goed investeringsklimaat, de contacten met het gevestigde bedrijfsleven, de acquisitie van nieuwe vestigingen en verkoop van gronden. Het Programma Dutch Tech Zone is leidend bij het ontwikkelen van beleid rondom de thema’s HTSM, Biobased economie, en Transport en Logistiek. Daarnaast houdt team Economie zich bezig met beleidsontwikkeling van Cultuur, Recreatie en Toerisme en Evenementenbeleid.

Team Economie heeft circa 20 medewerkers, voornamelijk accountmanagers en beleidsadviseurs. Er wordt nauw samengewerkt met andere teams, bijvoorbeeld ruimtelijke ontwikkeling en vergunningen in het kader van nieuwe vestigingen/uitbreidingen. Daarnaast wordt de samenwerking gezocht met Menso (voorheen afdeling Leren en Werken) waar het gaat om arbeidsmarkt vraagstukken.

Binnen het beleidsterrein Recreatie en Toerisme wordt veel samengewerkt met buurgemeenten. Zo is er in BOCE verband (Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen) een gezamenlijk beleidskader en ontwikkelagenda Recreatie en Toerisme. Ook wordt veel samengewerkt met de Drentse gemeenten op de Hondsrug.

Voor de opdracht zoeken we een trainee die:
Je bent recent afgestudeerd HBO/WO (max. 2 jr) en hebt een opleiding in bij voorkeur de richting van toerisme, marketing of communicatie. Je hebt affiniteit met en kennis van de regio en de toeristische-recreatieve sector.

Voor een goede uitvoering van deze opdracht verwachten we dat je als trainee kritisch en analytisch kunt denken, je zelfstandig werkt en sterk bent in het organiseren en plannen van werkzaamheden/projecten. Je mag graag snel schakelen, je bent flexibel en je weet van aanpakken. Projectmanagement vaardigheden zijn een pré.

Wat bieden we jou?
Als trainee werk je 32 uur per week bij de opdrachtgever voor de duur van 12 maanden (binnen de 32 uur heb je een dagdeel voor het traineeprogramma). In het programma worden onder vier thema’s diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd (of je gaat deze zelf organiseren). We zetten sterk in op persoonlijke begeleiding en aandacht en je maakt onderdeel uit van een traineegroep. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Naast het op doen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap. Meer informatie over het traineeprogramma kun je terugvinden op www.goapubliek.nl/traineeship.

  • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 12 maanden. Je wordt uitgezonden door GOA Publiek, de ABU cao is hierbij van toepassing.
  • Je salaris is gebaseerd op een groeimodel; je ontvangt een startsalaris op schaal 4.0 CAR UWO cao waarbij je na vier maanden ontwikkeling door kan groeien naar schaal 6.0. Na weer vier maanden ontwikkeling groei je door naar schaal 8.0 CAR UWO cao. Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAR UWO cao.
  • Je bouwt per maand verlofuren op, per jaar heb je recht op 153,6 uur.
  • Er is sprake van een reiskostenregeling voor reizen met het Openbaar Vervoer, 2e klasse met een max. vergoeding per jaar.
  • Voor de start van je traineeship kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen.

Solliciteren?
Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. Wanneer je als kandidaat zal worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvang je uiterlijk vrijdag 9 maart een persoonlijk bericht per mail. Voorwaarde voor de vervolgprocedure is dat je beschikbaar bent voor de speeddate:

Op maandag 12 maart van 10.00 uur tot 13.00 uur ben je beschikbaar voor de selectie (speeddate) in Emmen.

Na de speeddate streven we ernaar om de sollicitatiegesprekken plaats te laten vinden in week 12/13. De start van het traineeprogramma zal plaats vinden op maandag 16 april 2018.

Stuur je CV en motivatie (max 500 woorden) voor donderdag 1 maart 17.00 uur naar info@goapubliek.nl onder vermelding van vacaturekenmerk ECO01.

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23. Contactpersonen GOA Publiek: Harald Grasdijk - Projectleider, Nienke Scheeringa – leerlingbegeleider en coach trainees.

 

 

Acquisitie n.a.v. deze opdracht wordt niet op prijs gesteld