Trainee Beleidsadviseur Duurzaamheid & Milieu

Omschrijving trainee opdracht:
De gemeente Assen heeft hoge ambities op duurzaamheid. Met name op het gebied van de energietransitie en circulaire economie wordt nieuw beleid ontwikkeld. Ook wordt gewerkt aan de invoering van nieuwe wetgeving op het terrein van milieu. Ben jij op zoek naar een traineeship als beleidsadviseur in een dynamische omgeving? Wil jij ervaring opdoen in een politiek bestuurlijke omgeving? Ben je ambitieus en heb je net je studie afgerond? Dan biedt de gemeente Assen je een interessante kans om te werken en te leren tegelijk.

De trainee wordt gevraagd om:

 • Beleid te ontwikkelen, te verkennen en op te stellen op het terrein van duurzaamheid en milieu
 • Je adviseert over diverse vraagstukken op gebied van de energietransitie, circulaire economie en bijvoorbeeld asbest.  En onderzoek uitvoeren en adviseren in het kader van de strategische omgevingsvisie.

Voor de opdracht zoeken we een trainee:

Je bent recent HBO/WO afgestudeerd (max 2 jr.) met bij voorkeur een achtergrond en opleiding in milieu of een daarmee vergelijkbare achtergrond/opleiding. Je hebt belangstelling voor openbaar bestuur en je neemt een integrale, ondernemende en resultaatgerichte aanpak mee. Als trainee ben je betrokken met de stad en de regio en heb je hart voor de publieke zaak.

Voor een succesvolle uitvoering van de trainee opdracht, beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Goed kunnen plannen en organiseren
 • Samenwerken
 • Analytisch vermogen
 • Gewoon doen en durven mentaliteit
 • Leervermogen

Wat bieden we jou?

Als trainee werk je 32 uur per week bij de opdrachtgever voor de duur van 12 maanden (binnen de 32 uur heb je een dagdeel voor het traineeprogramma). In het programma worden onder vier thema’s diverse workshops, trainingen, intervisies en andere bijeenkomsten georganiseerd (of je gaat deze zelf organiseren). We zetten sterk in op persoonlijke begeleiding en aandacht. Het programma biedt je een uitstekende leermogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Naast het op doen van werkervaring ga je kennis maken met de gemeentelijke organisatie en het ambtelijk vakmanschap. Meer informatie over het traineeprogramma kun je terugvinden op www.goapubliek.nl/traineeship.

 • Je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 12 maanden. Je wordt uitgezonden door GOA Publiek, de ABU cao is hierbij van toepassing.
 • Je salaris is gebaseerd op een groeimodel; je ontvangt een startsalaris op schaal 4.0 CAR UWO cao waarbij je na vier maanden ontwikkeling door kan groeien naar schaal 6.0. Na weer vier maanden ontwikkeling groei je door naar schaal 8.0 CAR UWO cao. Je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de CAR UWO cao.
 • Je bouwt per maand verlofuren op, per jaar heb je recht op 153,6 uur.
 • Voor de start van je traineeship kan je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aandragen

Solliciteren?
Voordat je gaat solliciteren is het van belang om op de hoogte te zijn van de selectieprocedure:
Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging van ontvangst. De kandidaten die worden uitgenodigd voor de vervolgprocedure ontvangen uiterlijk op vrijdag 9 maart een persoonlijk bericht per mail.

We streven ernaar om de sollicitatiegesprekken in week 11/12/13 te laten plaats vinden. De start van het traineeprogramma zal medio april plaats vinden.

Stuur je CV en motivatie (max 500 woorden) voor vrijdag 2 maart 17.00 uur naar info@goapubliek.nl onder vermelding van vacaturekenmerk A4BDM

GOA Publiek verzorgt de werving voor de vacature. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen op 050 700 13 23. Contactpersonen GOA Publiek: Harald Grasdijk - Projectleider, Nienke Scheeringa – leerlingbegeleider en coach trainees

 

Acquisitie n.a.v. deze opdracht wordt niet op prijs gesteld