BBL leerling kantonnier (wegbeheer & inspectie)

OVER DE ORGANISATIE

Voer jij graag je werk uit in de buitenlucht, ben je in je werk en lijkt het jou interessant om een bijdrage te leveren aan het beheer van de provinciale wegen en vaarwegen? Dan is dit nu jouw kans!

Ontwikkel je in dit vakgebied tijdens een leer-werktraject tot (assistent) kantonnier bij de provincie Drenthe! 

LEEROMGEVING EN WERKZAAMHEDEN 

De provincie Drenthe draagt zorg voor het beheer en klein onderhoud van de provinciale wegen en vaarwegen. De kantonniers hebben een afwisselend en divers takenpakket en zijn verantwoordelijk voor onder andere het onderhouden en inspecteren van de (vaar)wegen, begroeiing en beplanting van groenstroken en sloten, actief optreden bij en afhandelen van incidenten en calamiteiten en in de winterperiode draag je zorg voor de gladheidsbestrijding. 

Als leerling kantonnier kom je (32 uur per week) te werken op één van de drie steunpunten van de provincie Drenthe en ga je actief bezig houden met alle voorkomende taken en verantwoordelijkheden die horen bij deze diverse functie. Voor het leerproces wisselt jouw standplaats gedurende de opleiding af in Rogat, Kloosterveen en Schoonebeek. Aangezien je als kantonnier het visitekaartje bent van de provincie ben je representatief en ken je het belang van de rol die je inneemt. Daarbij stel jij je op als een teamspeler.

De focus van de functie ligt op werkzaamheden in de buitendienst, je bent veelal alleen onderweg en draagt zorg voor de route die je krijgt toegewezen. Vanuit je auto signaleer en registreer je tijdens het wekelijkse schouw rijden incidenten, benodigd onderhoud aan wegen, flora en fauna en/of bebording. Maar je kunt ook denken aan het schoonmaken van de weg vanwege vervuiling of het verkeer regelen bij calamiteiten. Het is belangrijk dat je flexibel bent ingesteld, aangezien je werkt met zomer- en winterdienstregelingen.

Naast het uitvoerende werk volg je een dag in de week een passende BBL opleiding, zoals hovenier niveau 2 of cultuurtechniek en waterbeheer via MBO Terra. De definitieve opleiding is later te bepalen. Daarnaast ga je diverse verplichte cursussen volgen als EHBO, VCA, Incidentmanagement, veilig werken langs de weg. Bijscholing zal ook de jaren na je opleiding van belang blijven.

SELECTIECRITERIA EN EIGENSCHAPPEN

Voor de samenstelling van het team zoeken we jong talent die zich de functie van leerling kantonnier in de praktijk eigen gaat maken. Sta jij stevig in je schoenen? Ben je communicatief vaardig en wil je investeren in je eigen ontwikkeling? Daarbij herken je de volgende eigenschappen:

 •  Je hebt een recent afgeronde, passende vooropleiding zodat je toegelaten kan worden tot de BBL opleiding op niveau 2/3.

 • Je hebt een proactieve werkhouding en je durft verantwoordelijkheid te nemen.

 • Je bent een teamplayer en zoekt de afstemming met je collega’s waar nodig.

 • Je bent gedisciplineerd en flexibel in je werkhouding (maar ook in werktijden en het draaien van 24/7 diensten).

 • Je hebt bij voorkeur (basis)kennis van flora en fauna en/of onderhoud wegen/vaarwegen.

 • Je bent communicatief vaardig (goed kunnen luisteren, doorvragen en durven aanspreken).

 • Een rijbewijs is vereist (bij voorkeur heb je ook rijbewijs E of de bereidheid om deze te behalen).

Gezien de afwisseling in werklocatie heeft het de voorkeur dat jij woonachtig bent in de regio.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

Je volgt een leer-werktraject waarbij je minimaal 32 uur per week werkzaam bent bij de provincie Drenthe (op verschillende locaties) en daarnaast volg je 1 dag per week passend MBO BBL onderwijs.

 • Je krijgt een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging voor de duur van de opleiding.

 • Wij bekostigen jouw BBL opleiding en studiemateriaal.

 • Je volgt trainingen in VCA, BHV, rijvaardigheidstraining en incidentmanagement.

 • Je ontvangt maandelijkse salaris op minimumloon niveau (ABU CAO is van toepassing), reiskostenvergoeding en een IKB budget (onder andere vakantiegeld).

 • Je bouwt per maand vakantie uren op

 • Een leerlingbegeleider ondersteunt en begeleid jou waar nodig gedurende het traject.

MEER INFORMATIE & SOLLICITEREN

Heb jij naast de vacature een goed beeld gekregen van je werk en ontwikkeling in deze uitdagende functie en sta jij nog steeds in de startblokken om je te ontwikkelen tot assistent kantonnier? Stuur dan jouw sollicitatie in via https://bit.ly/373EQJ5 vóór 15 december 2019 (bij voldoende aanmeldingen kan de vacature eerder sluiten).

We zien jouw reactie graag tegemoet!

Mocht je naar aanleiding van deze vacature vragen hebben, neem dan contact op met ons door te bellen naar 050 700 13 23. De contactpersoon voor deze vacature is Harald Grasdijk.