Projectbeheerders

Global textware is een allround vertaalbureau in Groningen met een wereldwijd netwerk, gespecialiseerd in complete, duidelijke vertalingen in diverse talen. Wij verzorgen de vertaling van zowel kleine, snel geleverde opdrachten als van grote, complexe vertaalprojecten. Dat doen we met multidisciplinaire teams, bestaande uit projectbeheerders, vertalers en proeflezers. We beschikken over een groot internationaal netwerk van gespecialiseerde freelancers. Dankzij onze eigen IT-afdeling werken we effectief met uiteenlopende bestandsformaten en kunnen we elke vertaalopdracht aan. Onze organisatie bestaat uit zelfsturende teams die in nauw onderling overleg het werk organiseren. Innovatie en ontwikkeling behoren tot ons DNA.

Een veel gehoorde opmerking van onze klanten: "Het was een genoegen om met jullie samen te werken, dankzij de persoonlijke, vriendelijke stijl. Een tikje ongedwongen en ‘los’ in het contact, maar gedreven, zakelijk en gedisciplineerd als het op vertalen aankomt."

In verband met groei van ons bedrijf zijn wij per direct op zoek naar twee:

Projectbeheerders
beide voor 32-40 uur per week voor bepaalde tijd

De vertaalbranche is volop in beweging, net als onze organisatie. Ben je op zoek naar een omgeving waarin je naast je inhoudelijke bijdrage ook een actieve bijdrage aan de organisatie kunt leveren? Dan is deze vacature iets voor jou!

Profiel van de functie:

Voor ons team van projectbeheerders zijn wij op zoek naar een energieke nieuwe medewerker met overtuigingskracht en beïnvloedingsvermogen die:

 • Ondernemend is en beschikt over zelfstartend vermogen;
 • Onafhankelijk en vanuit verbinding te werk gaat; 
 • Proactief is, resultaatgericht werkt en zijn/haar doelen daadwerkelijk realiseert;
 • Betrouwbaar is en doet wat hij/zij zegt;
 • Moeiteloos kan schakelen tussen verschillende lopende projecten en stressbestendig is;
 • Enthousiast bijdraagt aan de ontwikkeling en innovatie van ons bedrijf en vakgebied

Als projectbeheerder coördineer en plan je digitaal vertaalprojecten binnen je eigen klantaccount(s). Je bent verantwoordelijk voor het maken en beheren van je projectenplanningen binnen strakke deadlines. Dit doe je in contact met verschillende partijen en altijd met een klantgerichte houding. Je informeert opdrachtgevers over de voortgang van het werk van freelancers of collega-vertalers d.m.v. een gerichte systematiek. Je hebt er plezier in eventuele knelpunten in je budget- en/of tijdsplanning vindingrijk en in afstemming met betrokkenen op te lossen.

In de functie van projectbeheerder ben je onderdeel van een grotendeels zelforganiserend team waarin verschillende functiegroepen met elkaar samenwerken. In goed overleg zoeken jullie gezamenlijk naar een optimale manier van werken, zowel richting de klant als met elkaar in de interne organisatie. Je bent in staat om trends of andere opvallende zaken uit rapportages te halen en daar verbeteringsacties aan te verbinden.

Wij vragen:

 • Afgeronde WO- of HBO-opleiding;
 • Affiniteit met taal en/of vertalen;
 • Aantoonbare ervaring en expertise op organisatorisch vlak;
 • Minimaal 3 jaar recente werkervaring;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als Engels om op alle niveaus effectief te kunnen communiceren;
 • Bereid en in staat om een effectieve/innovatieve bijdrage te leveren aan een zelforganiserend team.

Algemene informatie:

 • Zie voor verdere informatie over onze organisatie: www.globaltextware.nl
 • Het betreft een dienstverband voor 32-40 uur per week, in eerste instantie voor bepaalde tijd (minimaal 8 maanden) met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die per direct beschikbaar is;
 • Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Na een inwerkperiode op locatie in Groningen behoort thuiswerken tot de mogelijkheden.

Voor inlichtingen over de inhoud van de functie kan contact opgenomen worden met Nienke Castelein, projectbeheerder, T: +31 (0) 50 - 584 40 36
Graag zien we jouw schriftelijke sollicitatie (motivatie en C.V.) tegemoet op uiterlijk 15 december 2017 via

Wij zullen je vervolgens per e-mail informeren over het verdere verloop van de procedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.