Strategisch adviseur HR

De gemeente Westerwolde is op zoek naar een strategisch adviseur HR. Samen met ruim 250 gemotiveerde collega’s ga jij vanaf 1 januari je steentje bijdragen om de ambities van de nieuwe gemeente Westerwolde waar te maken. Een gemeente waarbij we samenwerken, waar we buiten de gebaande paden durven te treden, waar we dienstverlenend, kostenbewust, betrouwbaar en communicatief zijn.

Strategisch adviseur HR
32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je adviseert het management en, als dat nodig is, het bestuur over human resource. Ook ben je sparringpartner van de gemeentesecretaris, bijvoorbeeld bij organisatieontwikkelingen en medezeggenschapsaangelegenheden. Op afroep sluit je aan bij het overleg van het managementteam. Je ontwikkelt een strategisch HR beleid en vertaalt dit naar organisatie brede plannen. De focus van jouw werk ligt op organisatieontwikkeling, sociaal beleid, opleidingsbeleid, management development, strategische personeelsplanning, arbeidsvoorwaardenbeleid en arbeidsomstandigheden. Je gaat deel uitmaken van het team dat bestaat uit twee adviseurs en drie ondersteunende medewerkers.

Wat breng je mee?

Op basis van jouw ervaring die je hebt opgedaan binnen de decentrale overheid, verwerf jij je snel een positie binnen de organisatie. Met een sterk politiek gevoel schakel je snel tussen uitvoering en strategie. Jouw adviesvaardigheden zijn sterk ontwikkeld. Op basis van jouw visie, vakbekwaamheid en gedreven tactvolle stijl van werken weet jij te overtuigen. Je hebt een duidelijke visie op organisatieontwikkeling, signaleert en maakt zaken bespreekbaar. Je beschikt over een afgeronde vakgerichte opleiding en minimaal 5 jaar ervaring in een functie op strategisch niveau.

Wat bieden we je?

We bieden een uitdagende functie in een organisatie in opbouw. Je gaat maximaal € 4.740,= bruto per maand verdienen. Dit is gebaseerd op de Rechtspositieregeling van gemeenten (CAR-UWO), schaal 11. Ook kent de gemeente het individueel keuzebudget. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling omgezet naar onbepaalde tijd.

Wat je ook nog moet weten

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen de interne kandidaten van de gemeente Vlagtwedde en de gemeente Bellingwedde voorrang. We kunnen je vragen mee te werken aan een assessment. Ten slotte is voor deze functie een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Wil je solliciteren?

Ben jij onze nieuwe collega? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en CV. Deze kun je mailen naar onder vermelding van vacaturenummer 063472. Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 6 augustus aanstaande. De gesprekken zullen zijn van 24 augustus t/m 4 september 2017. We kijken uit naar je reactie.

Wil je meer weten over de functie?

Bel of mail dan naar onze HRM adviseur a.i. Cees van Houten. Hij is de komende 4 weken bereikbaar op dinsdag- en woensdagochtend tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer (0599) 320 220 en

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.