Manager Buitendienst van de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte

Buiten gebeurt het. Het werk dat we buiten verzetten, bepaalt de kwaliteit van de leefomgeving in de dorpen, wijken en de stad in de gemeente Leeuwarden. We zoeken een Manager Buitendienst die hart heeft voor de collega’s van de Buitendienst en die zorg draagt voor de buitenruimte. Met oog voor de bedrijfsvoering en de mens.

Wil jij als Manager Buitendienst (36 uur) eraan bijdragen om stad en dorpen in de gemeente Leeuwarden mooier te maken voor onze bewoners en bezoekers? Wil jij bouwen aan een organisatie en de collega’s daarover enthousiasmeren? Dan is deze functie iets voor jou!


Wat ga je doen?
De Buitendienst is de plek waar het dagelijks beheer en onderhoud wordt gedaan. En in de gemeente Leeuwarden doen we een hoop zelf! Nautiek (brugwachters en havenmeesters), het onderhoud van de bruggen, riolisten en stratenmakers, het groenonderhoud in meerdere rayons, de werkvoorbereiding en planning, de logistiek en het onderhoud van het wagenpark.
Als Manager Buitendienst zet jij de toon. Over hoe collega’s met elkaar omgaan, over wat belangrijk is in het dagelijks beheer en hoe de openbare ruimte er bij ligt. Je bent het boegbeeld voor een grote groep collega’s (ongeveer 250 fte) en eindverantwoordelijk voor een groot aantal operationele taken. Je geeft leiding aan vijf teamleiders en geeft de doorontwikkeling van de Buitendienst vorm.

Als Manager Buitendienst krijg je 2 hoofdtaken mee:
Je bent ten eerste eindverantwoordelijk voor de taken die de Buitendienst uitvoert. Met de geleverde resultaten draag je bij aan de doelstellingen van de gemeentelijke organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoudsniveau van de buitenruimte, zowel voor het werk dat de eigen mensen doen, als voor de taken die bij aannemers zijn belegd. Je stuurt op een efficiënte uitvoering, schept hiertoe de voorwaarden en stuurt op voortgang en kwaliteit.
Ook ben je de drijvende kracht achter de tweede opdracht: zorgen dat er aandacht is voor elke medewerker. Iedereen heeft passende aandacht nodig. Jij stuurt hier actief op. Door zelf het goede voorbeeld te geven, de teamleiders en werkbegeleiders hiertoe in de gelegenheid te stellen en te weten wat er speelt op de werkvloer.

Als Manager Buitendienst maak je deel uit van het managementteam van de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte. In het samenspel met de andere teams geef je aan welke toegevoegde waarde de Buitendienst heeft en hoe je de samenwerking vorm geeft. Je legt verantwoording af aan de sectormanager over de resultaten die de Buitendienst levert en bent als lid van het managementteam adviserend over de koers van de sector.

Zonder meer staat vast dat de Buitendienst een cruciale eenheid is in het werk aan de buitenruimte. Door de voorziene groei van de taken wordt ook een groei van de organisatie voorzien. Dat heeft te maken met een toenemend areaal dat moet worden onderhouden en de ambitie om zelf als gemeente meer werkzaamheden te willen verrichten (door minder uit te besteden). We werken nauw samen met het Sociaal Domein om deze ambitie vorm te geven en meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden om aan de slag te gaan. Je moet dus ook nadrukkelijk in staat zijn om te bouwen aan de organisatie en daartoe de goede randvoorwaarden te scheppen. We zoeken iemand die mee richting geeft aan de positionering van, de groei, aansturing en leiderschapsstijl horend bij de buitendienst.

Wie ben jij
We zijn op zoek naar een manager met een groot organiserend vermogen. Iemand die oog heeft voor de bedrijfsvoering en daarop stuurt. Iemand die ontwikkelingen signaleert en omzet naar actie. Iemand die het belang van samenwerking onderkent en daarop anderen motiveert. Je bent een goede opdrachtgever. Je geeft volle aandacht geeft aan de medewerker en volle aandacht aan de uitvoering. Een leidinggevende die duidelijk is, hartelijk en motiverend. Je kunt de koers van de organisatie omzetten in concrete en uitvoerbare doelstellingen en draagt deze uit binnen de Buitendienst. Je zet de teamleiders in hun kracht. Je handelt kordaat en sensitief.
Je hebt een goed gevoel voor organisatorische verhoudingen en staat voor de positie van de Buitendienst. Je geeft de samenwerking met de andere teams binnen de sector vorm en spoort anderen hiertoe aan.

Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde hbo+/wo opleiding;
  • Ben je een bewezen manager met ruime leidinggevende ervaring;
  • Heb je laten zien dat je verantwoordelijkheid kunt dragen voor bedrijfsresultaten en de ontwikkeling van medewerkers;
  • Heb je aantoonbare ervaring met veranderopgaven in organisaties en vraagstukken over gedrags- en cultuurverandering;
  • Heb je aantoonbare affiniteit met het beheer van de openbare ruimte;
  • Heb je een goed ontwikkeld gevoel voor organisatorische verhoudingen, bij voorkeur door ervaring binnen een middelgrote tot grote (overheids-)organisatie.

Waar ga je werken
Met haar ruim 127.000 inwoners is de gemeente Leeuwarden de grootste gemeente en het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. De gemeente Leeuwarden strekt zich uit van vlak achter de Waddendijk ten noorden van Stiens, via de monumentale Leeuwarder binnenstad en het watersportgebied rond Grou, tot het Nationaal Park de Alde Feanen. Leeuwarden is een bruisende centrumgemeente die met durf, ambitie en visie wil voortbouwen op de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met bijna 2.000 medewerkers werken we in verschillende rollen en samenwerkingsverbanden aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.

De Buitendienst is onderdeel van de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte (IBB). In totaal werken zo’n 400 collega’s aan het ontwerp, de inrichting en het beheer van de buitenruimte. Het werk is verdeeld over de volgende teams: Stedenbouw en Mobiliteit (planvormend en adviserend), Bedrijfsbureau (assetmanagement en gebruik buitenruimte), Civiele Techniek (voorbereiding en uitvoering van projecten), Geo-informatie (basisregistraties en GIS), Buitendienst (dagelijks beheer en onderhoud) en Ondersteuning (van secretariaat tot kwaliteitsborging). Samen zorgen zij er voor dat de buitenruimte niet alleen ‘op orde is’, maar ook steeds meer klimaatbestendig, circulair en biodivers wordt ingericht en onderhouden.

Wat bieden wij
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week, waarin wij starten met een jaarcontract. Je ontvangt een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 6.993,- (functieschaal 13, salarisschaal 2-1-2023 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De inschaling van deze functie berust op een indicatieve waardering.

Naast een goed salaris kent de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, een mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen, korting op jouw fitnessabonnement en een breed scala aan scholingsmogelijkheden. Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto jaarsalaris. Waaraan je dit besteedt en wanneer is aan jou, denk aan extra vrije dagen of een extra uitkering in de maand(en) wanneer het jou uitkomt.

Als Manager Buitendienst werk je op diverse bedrijfslocaties, waarvan de grootste zijn gevestigd aan de Orionweg en de Kelvinstraat in Leeuwarden. Ook ben je geregeld te vinden op het gemeentekantoor vlakbij de Oldehove.

Belangstelling
Wil jij een bijdrage leveren aan het mooier maken van de gemeente Leeuwarden en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan door je motivatie en cv via deze link in te dienen. De sluitingsdatum voor deze vacature is maandag 4 december 2023.

De eerste gespreksronde staat gepland voor woensdag 13 december 2023, de tweede ronde voor woensdag 20 december 2023.

Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor inhoudelijke vragen of meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sas Terpstra, sectormanager Inrichting en Beheer Buitenruimte (bereikbaar via 058 751 2557 of sas.terpstra@leeuwarden.nl).

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Corporate Recruiter via 06-50193285 (ook Whatsapp) of steven.jaasma@leeuwarden.nl.

De vacature staat tegelijkertijd intern en extern bij gemeente Leeuwarden gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers van gemeente Leeuwarden een voorrangspositie.

Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.