Adviseur programma Aardbevingen - adviseur III

                     

Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente die groeit. Waar ruimte is voor pioniers en frisdenkers om samen verder te bouwen aan de organisatie. Wij richten ons op ruimte voor inwoners en hun initiatieven. Daarin zijn samenwerking en maatwerk vanzelfsprekend.

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een

Adviseur programma Aardbevingen – adviseur III

Schaal 11 - 36 uur per week – voor 3 jaar

Programma Aardbevingen

Het aardbevingsdossier kent een werkelijkheid van hollen en stilstaan, waarbij de focus ligt op het waarborgen van veiligheid en perspectief voor de inwoners in een context die zich kenmerkt door onzekerheden. Zeker is dat we als gemeente met alle relevante partijen willen toewerken naar een veilig en vitaal Hogeland. In een dergelijke dynamische context is het belangrijk om als gemeente een eigen koers te hebben. Te weten waar we staan en hoe we willen handelen, helpt in het omgaan met onzekerheden en dynamiek en geeft richting aan alle kansen die het aardbevingsdossier ons als gemeente biedt. Als adviseur voor het programma Aardbevingen draag jij bij aan het uitstippelen en uitdragen van deze koers.

Dit ga je doen

We zoeken voor het programma Aardbevingen een adviseur die kan worden ingezet voor de volgende werkzaamheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor de advisering van bestuurders op alle voorkomende thema’s en opgaven binnen het programma Aardbevingen. Daarbij ligt de nadruk op de verbinding met het ruimtelijke domein.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de organisatie.
  • Je legt en onderhoudt contacten met diverse betrokken instanties en organisaties zoals Rijk, provincie, aardbevingsgemeenten in de regio en maatschappelijke organisaties.
  • Je stuurt op en draagt zorg voor de totstandkoming en realisatie van plannen, deelprojecten en programma(‘s)-onderdelen.
  • Je ziet tijdig de politieke en publicitaire risico’s én kansen voor het bestuur en organisatie en deelt die met het team en onderneemt als dat nodig is actie.
  • Je geeft mede vorm aan de samenwerking binnen het programma Aardbevingen en met extern betrokkenen.
  • Je vervangt de programmamanager in voorkomende gevallen.

Jouw talenten 

Je beschikt over een afgeronde, bij voorkeur technische, hbo-opleiding. Je hebt tien jaar werkervaring waarvan minimaal 5 jaar recente als adviseur, bij voorkeur bij de overheid. Je hebt een uitstekende politieke antenne en gevoel voor de verhoudingen tussen de politieke en ambtelijke organisatie. Verder beschik je over een zelfstandige en proactieve werkhouding. Je bent een “doener” en hebt een natuurlijk talent voor samenwerken. Je hebt gevoel voor humor en kan relativeren. Je bent flexibel in je taken en werktijden en je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Creativiteit is een pre, omdat je in staat wordt geacht mensen te motiveren. En tot slot, omdat je op verschillende werkplekken aan de slag gaat: je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Wat bieden wij jou?

Ruimte voor plezier in je werk uiteraard. Het betreft een functie voor in principe een periode van 3 jaar.  Je krijgt in eerste instantie een aanstelling in tijdelijk dienst voor de duur van een jaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, dan kan de tijdelijke aanstelling leiden tot een aanstelling voor nog eens twee jaar. Vanuit je thuisteam Ruimtelijk beleid, waar je je vakinhoudelijke kennis kunt ophalen en delen, word je uitgeleend aan het programmateam Aardbevingen. De functie is gewaardeerd in schaal 11. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en is maximaal € 4.859 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris. 

Belangstelling of meer informatie?

Je kunt reageren tot en met woensdag 14 augustus  2019. Solliciteren kan via: vacatures@hethogeland.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Boudewijn van Baal, bereikbaar  via het algemene telefoonnummer 088 345 88 88.

De gesprekken staan gepland voor 22 augustus 2019. De briefselectie zal, in verband met vakanties, plaatsvinden in de week van 19 augustus 2019. Dit betekent ook dat, mochten we je uitnodigen voor een gesprek, je de uitnodiging in die week kunt verwachten.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ruimte! is de kern van de ambitie van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin – maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om hun leven vorm te geven, om economische kansen te benutten, om de samenleving te ontwikkelen. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als 'maatwerk' uit te voeren. Ruimte is een kracht en ruimte is een behoefte. Gemeente Het Hogeland wil mogelijkheden benutten die ruimte ons in velerlei opzicht biedt.