Juridisch Adviseur bezwaar & beroep

Ben jij een jurist met ruime ervaring in de behandeling van bezwaar- en (hoger) beroepschriften schriften in het ruimtelijke domein? Aarzel dan niet en reageer.

 

We zoeken een ervaren juridisch adviseur voor de behandeling van bezwaarschriften in het ruimtelijk domein.

Bij de behandeling van bezwaren kiezen we zo mogelijk voor een  informele aanpak waar luisteren, uitleggen en oplossen sleutelwoorden zijn. 

 

Werkzaamheden

Je behandelt (complexe) bezwaarschriften tegen besluiten in het ruimtelijk domein. Daarvoor heb je veelvuldig contact met burgers en collega’s.
Je beoordeelt de primaire besluitvorming op recht- en doelmatigheid, je hoort (met collega’s of als lid van de bezwaarschriftencommissie) de indiener(s) en verzorgt de correspondentie in de bezwaarprocedure waaronder het (concept) besluit op bezwaar.

In voorkomende gevallen vertegenwoordig je de gemeente bij de  rechtbank en de Raad van State.
Daar waar nodig adviseer je medewerkers in het primaire proces over juridische kwesties.

 

Plek in de organisatie

De afdeling juridische zaken ruimtelijk is onderdeel van het gemeentelijk Shared Service Center. De afdeling geeft juridische ondersteuning en advies aan de gemeentelijke organisatie.

 

Wij vragen

  • ruime ervaring in de behandeling van bezwaar- en (hoger) beroepschriften
  • actuele kennis van relevante wetgeving (o.a. Awb, Wabo c.a., APV)
  • afgeronde juridische academische of HBO-opleiding.

 

Competenties

Resultaatgericht  Je beheert je eigen caseload en bewaakt de termijnen.  En je organiseert je werk zo dat je aan die verwachtingen kunt voldoen. Ook onder tijdsdruk is jouw werk juridisch correct  en toepasbaar.

 

Klantgericht  Je luistert naar de klant (de indiener van het bezwaar) en je verdiept je in zijn situatie. Je komt afspraken na en je bent altijd zorgvuldig en respectvol. 

 

Samenwerken Je zoekt actief de samenwerking met collega’s binnen de afdeling en organisatie. Je denkt mee en deelt actief informatie en kennis.

 

Communicatief  Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal. En je weet het juridische te vertalen voor niet-juristen (collega’s en burgers).

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4740,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11).

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 20 november 2017 Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig opengesteld voor voorrangs-,  interne en externe kandidaten, waarbij voorrangskandidaten voorrang hebben.

 

aanstelling bij de gemeente Groningen en de gemeente Ten Boer; medewerkers met een tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op basis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen); WSW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

 

Solliciteer