Inspirerende Strateeg

De gemeente Emmen zoekt voor het team Concern Strategie en Advies (CSA) een

Inspirerende Strateeg (voor 32 – 36 uur per week)

Vacaturenummer: 19.020

 

 

Wat ga je doen?

Je beweegt je op het dynamische snijvlak tussen politiek bestuur, maatschappelijke ontwikkelingen en de organisatie. Je speelt een belangrijke rol bij het vergroten van het strategisch vermogen van de organisatie. Je hebt of bouwt in korte tijd een stevig netwerk met relevante personen binnen en buiten de organisatie. Je brengt nieuwe ontwikkelingen in de strategie en het beleid van de gemeente Emmen. Je toegevoegde waarde ligt hoofdzakelijk in het fysieke domein. 

Je adviseert de portefeuillehouder(s) in het College en in het Concern Management Team (CMT) met onze Strategienota Emmen 2030: daar wil je zijn als leidraad en met oog voor de samenhang met andere portefeuilles en beleidsterreinen. Je werkt nauw samen met de adviseurs van team CSA en van de beleidsteams.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving, in een complexe context en met het werken aan strategische vraagstukken. Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt een breed en relevant netwerk. Je bent een generalist met affiniteit met het fysieke domein.

Je hebt uitstekende proces- en samenwerkingsvaardigheden:  het in gang zetten van processen,  leggen van verbindingen en verwerven van draagvlak kenmerken je. Je bent communicatief sterk en je paart lef aan bescheidenheid. Je bent nieuwsgierig, vasthoudend, creatief en oplossingsgericht.

Je bent onafhankelijk in je oordeelsvorming en je bent sterk in het toepassen én overdragen van vernieuwende ideeën, je schakelt snel, beheerst meerdere beïnvloedingsstrategieën en je bent gericht op resultaat.

Je vindt het een uitdaging om bij te dragen aan de kracht van Emmen en van Zuid-Oost Drenthe en aan de ontwikkeling van de organisatie.

 

Wat bieden we jou

We vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een dynamische functie met professionele collega’s. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.520,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, die je naar eigen voorkeur kan besteden.

Wie zijn wij?

In het team Concern Strategie en Advies van de gemeente Emmen verveel je je nooit! Het team bestaat uit adviseurs die werken in uiteenlopende vakgebieden van beleid en van bedrijfsvoering. Dit team is dan ook in het leven geroepen om het college, de directie en de organisatie te inspireren en te ontzorgen.  De focus ligt daarbij op strategische innovatie, complexiteit en team- en thema overstijgende onderwerpen. Dat vraagt van het team ‘state of the art’ kennis en ervaring, een groot in-en extern netwerk en kennis van ontwikkelingen en bewegingen in alle vakgebieden van het openbaar bestuur. Het vraagt van de mensen in het team dat ze lef hebben, kritisch en uitdagend zijn, en tegelijkertijd verbinding zoeken met anderen en dienend zijn aan bestuur en organisatie. Dat maakt ons een heel divers team, zowel in vakgebieden als in talenten en competenties. En dat maakt het werken in het team CSA ook juist zo ontzettend leuk.

Dit werk is niet alleen leuk, maar ook noodzakelijk. Want ook de gemeente Emmen heeft te maken met grote veranderingen in de samenleving, exponentiële technologische ontwikkelingen en de ingrijpende decentralisatie van overheidstaken (sociaal domein, omgevingswet) naar gemeenten.

Emmen draagt daarin een grote verantwoordelijkheid, met een verzorgingsgebied van 250.000 inwoners. Het adagium “think global, act local” is meer dan ooit van toepassing. Emmen wil dan ook een wendbare organisatie zijn, die zich weet aan te passen aan steeds wijzigende opgaven en omstandigheden. Maatschappelijke, technologische en bestuurlijke ontwikkelingen zijn voortdurend van invloed op hoe wij als gemeente Emmen keuzes maken. Daarom is het van belang dat we continu weten wat er speelt in de wereld, in gesprek te zijn over wat we met ons handelen op de langere termijn en overkoepelend willen realiseren en wat voor organisatie we willen zijn. Dat is waar het team CSA zich in essentie mee bezighoudt.

Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Lia Portegies (teamleider Concernstrategie en Advies) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen (14 0591) of e-mail l.portegies@emmen.nl

Solliciteren

Heb jij zin om deze uitdaging met ons aan te gaan? Reageer dan vóór 26 augustus via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl.nl. Je kunt je brief richten aan Lia Portegies o.v.v. vacature nummer 19.020.

Selectieprocedure

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 9 tot en met 13 september 2019. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.