Werkvoorbereider Milieu & Reiniging

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie, maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes, maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:

 • die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?
 • waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en als inspirerende partner mee helpen te realiseren?
 • waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?
 • en mee wil werken aan de doorontwikkeling van onze teams, service en kwaliteit?

Kom dan bij ons werken. Om het team Binnendienst & Assetbeheer compleet te maken zoeken wij een:

Werkvoorbereider Milieu & Reiniging

36 uur per week

In deze functie stel je op basis van jaar- en meerjaren-beheerplannen de werkpakketten samen voor de uitvoering van de gemeentelijke taken en dienstverlening bij de inzameling en verwerking van grond- en afvalstoffen, het beheer van de milieustraat en het schoonhouden van de openbare buitenruimte. Inclusief plannen van aanpak, themakaarten en tekeningen, calculaties en voorschriften bij de uitvoering. Daarbij tref je de nodige voorbereidingen zoals het uitvoeren van metingen, inspecties, onderzoek en omgevings- en risicoanalyses. Deze pakketten vertaal je in bestekken, contracten en opdrachten ten behoeve van externe bedrijven en interne uitvoerende teams. Je assisteert bij de aanbesteding, contractvorming, opdrachtverstrekking, aanwijs en instructie. Je draagt vervolgens bij aan de directievoering en toezicht, het afhandelen van meldingen van bewoners, de monitoring en evaluatie van resultaten en werkzaamheden. In je functie als werkvoorbereider adviseer je bij het opstellen van operationeel beleid, jaar- en meerjarenplannen.

Wat breng je daarvoor mee:

 • een opleiding op MBO- of HBO-niveau, richting Milieu en Afval-/grondstoffen (-management)
 • kennis en ervaring in de voorbereiding van inzamel- en reinigingstaken in publieke buitenruimten
 • affiniteit met integraal beheer van de openbare ruimte als geheel
 • beschikken over buitengewone vaardigheden als het gaat om communicatie en samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners
 • een enthousiaste, breed georiënteerde en ervaren dienstverlener in milieu- en reinigingstaken
 • een ervaren gebruiker van reguliere applicaties voor kantoorautomatisering (o.a. MS Office E-pakket) en van geautomatiseerde beheer- en infosystemen; incl. CAD/Gis applicaties
 • in het bezit van een geldig VCA-VOL diploma of bereid deze te halen
 • een proactieve, inspirerende en flexibele (project-)teamwerker
 • nauwkeurig en ervaren als kwaliteit- en kostendeskundige
 • bekend met gangbare systemen voor bestek- en contractvorming
 • ervaring met werken voor/binnen een gemeentelijke organisatie is een pré

Wat kunnen wij jou bieden:

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet. Het salaris is maximaal € 3.591,00 (schaal 8 salarispeil 1-10-2020) op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, een individueel keuzebudget en opleidingsmogelijkheden.

Heb je vragen?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Gerrit Vloedgraven, teammanager Beleid, Realisatie en Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen via telefoon (06) 53377176. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Christa van Hoogevest, P&O adviseur via telefoon (06) 50196806.

Hoe kan je reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met cv onder vermelding van "Werkvoorbereider Milieu & Reiniging" vóór 27 februari via Gemeente Eemsdelta - Werkvoorbereider Milieu & Reiniging (easycruit.com).