Twee medewerkers Ruimtelijke Ordening

Delfzijl zoekt enthousiaste medewerkers Ruimtelijke ordening

De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn samen op weg naar één nieuwe gemeente: de gemeente Eemsdelta. Met het vizier op de samenwerking, maar met oog voor de eigenheid van elke organisatie, bouwen we aan een stabiele, zelfbewuste en krachtige samenleving.

Naast de herindeling hebben de gemeenten een aantal grote opgaven in het vizier. De uitdagingen binnen onze gemeenten zijn elk op hun eigen wijze zeer interessant. De versterkingsopgave als gevolg van de bevingen, herinrichtingsplannen en ook het sociaal domein vragen de komende jaren om extra personele inzet. Door de continue ontwikkelingen van de gemeente en het vele werk wat dat met zich meebrengt, hebben we binnen de gemeente Delfzijl  tijdelijk ruimte voor:

Twee medewerkers Ruimtelijke ordening

32 tot 36 uur per week

Als ervaren medewerker RO ben je thuis in juridische RO-procedures en wetgeving en heb je enkele jaren ervaring hiermee. Je adviseert het college van B&W integraal, en vindt de afstemming met andere beleidsterreinen. Daarnaast denk je “ja, mits” in plaats van “nee, tenzij” en anticipeer je op de werkwijze van de nieuwe Omgevingswet. Je bent gewend in een (dynamische) politieke/bestuurlijke omgeving te werken.

Jouw profiel:

 • Je behandelt ruimtelijke vragen (mondeling en schriftelijk).
 • Je adviseert over en begeleidt afwijkingsprocedures, hoofdzakelijk kruimelgevallen.
 • Je handelt verzoeken om tegemoetkoming in planschade af en stelt anterieure overeenkomsten op.
 • Je adviseert bij ruimtelijke procedures in het kader van de Wabo en Wet ruimtelijke ordening.
 • Je adviseert het management en het bestuur over uiteenlopende bestemmingsplanaangelegenheden.
 • Je ondersteunt bij uitvoering van projecten.

Wat vragen wij:

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding Planologie, Ruimtelijke Ordening of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie Je bent een generalist en hebt kennis van de fysieke leefomgeving in de brede zin.
 • Je bent klantgericht, resultaatgericht, communicatief sterk en adviesvaardig.
 • Je bent flexibel, je past je snel aan, aan een nieuwe werkomgeving en vindt snel en makkelijk je weg in de organisatie.

Algemene informatie:

De functie van medewerker RO wordt ingeschaald op schaal 9 (afhankelijk van kennis en werkervaring maximaal € 3.805,-- bruto per maand).  Wij kennen een drie-rangenstelsel waardoor afhankelijk van het functioneren uiteindelijk doorgroei mogelijk is naar € 4.225,-- bruto per maand.

Vragen?

 • Heb je nog vragen, dan kun je hiervoor contact opnemen met Marlies Harms, teamleider Ontwikkeling, telefoon 0596- 63 9191.
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Paula Burghgraef, medewerker P&O op telefoonnummer 0596-639152.
 • De functie is in eerste instantie voor de periode tot 1 januari 2021

Reageren:

Word jij enthousiast van deze uitdagende functie? Mail dan vóór 5 augustus a.s. je motivatiebrief met  CV naar onderstaande link.

https://onzenieuwegemeente.easycruit.com/vacancy/2339151/148357?iso=nl

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 15 augustus a.s. in de middag.

Bijzonderheden:

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid worden interne kandidaten met voorrang in beschouwing genomen.Let op: vanuit aanbestedingsoogpunt kunnen ZZP-kandidaten en detacheringsbureaus hun belangstelling uitsluitend kenbaar maken via Dynamisch Aankoop Systeem "Groningen huurt in" (www.groningenhuurtin.nl).