Senior juridisch adviseur

Kom jij ons juridische team versterken? 

De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn samen op weg naar één nieuwe gemeente per 1 januari 2021: de gemeente Eemsdelta. Met het vizier op de samenwerking, maar met oog voor de eigenheid van elke organisatie, bouwen we aan een stabiele, zelfbewuste en krachtige samenleving.

Met deze ontwikkeling in het zicht ontwikkelt de juridische afdeling zich volop. Voor het bouwen aan onze nieuwe organisatie is de gemeente Delfzijl op zoek naar een enthousiaste en proactieve

SENIOR JURIDISCH ADVISEUR

       32-36 uur per week

Over het team:

Het team Juridische zaken maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Onze juridisch adviseurs bewegen zich op het brede terrein van juridische vraagstukken. Hierbij kun je denken aan overeenkomsten, gemeenschappelijke regelingen, subsidies, aansprakelijkstellingen en verordeningen. Daarnaast worden, in het kader van de juridische kwaliteit, collegevoorstellen beoordeeld en van advies voorzien. Tevens zijn er twee adviseurs die zich bezig houden met Wmo en jeugdrecht.

Persoonlijk profiel:

De functie van juridisch adviseur binnen onze gemeente kent vele aspecten. Wij vinden het belangrijk medewerkers in te zetten op hun talenten om zo het beste uit ze naar boven te halen. Dit betekent dat we graag samen met jou onderzoeken welke rol het beste bij je past. Gezien de grootte van het team is samenwerken, flexibiliteit en op elkaar kunnen bouwen vanzelfsprekend. Daarnaast ben je in staat om lastige onderwerpen duidelijk uit te kunnen leggen. Veel onderwerpen kennen een juridische component, door je actief binnen de organisatie te bewegen draag je bij aan een stuk bewustwording.

Herken jij jezelf in de rol van generalist en vind je het een uitdaging je op de verschillende vlakken van het bestuurs- en privaatrecht te begeven, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

Werkzaamheden:

 • Opstellen van gevraagd en ongevraagd juridisch advies.
 • Mede opstellen verordeningen.
 • Beoordelen overeenkomsten.
 • Direct juridische ondersteuning aan het bestuur.
 • Alle voorkomende juridische werkzaamheden.

 Overige functie-eisen:

 • Je hebt een (relevante) opleiding op HBO+ / WO niveau.
 •  Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal 2 jaar binnen een gemeente.
 •  Ervaring in het opstellen van (juridische) adviezen en pleitnota's.
 •  Vaardigheid in het voorbereiden en vertegenwoordigen van de gemeente in rechte bij bijvoorbeeld bezwaarschriften procedures.
 •  Aantoonbare kennis van het gemeenterecht (gemeenschappelijke regelingen, mandaatregelingen, verbonden partijen etc.).

Wij bieden:

De gemeente Delfzijl biedt een enthousiaste en zeer gevarieerde werkomgeving, waarbij ruimte is voor goede ontplooiingsmogelijkheden. Het betreft hier een vaste functie voor 32 tot 36 uur per week.  Wij bieden een uitdagende en veelzijdige opdracht met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring en inzet. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden.

Vragen:

 • Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Klaas Landstra, teamleider Ondersteunende Diensten via telefoon 0596-69 9811.
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Paula Burghgraef van de afdeling P&O, telefoon 0596- 63 9152.

Belangstelling? Word jij enthousiast van deze uitdagende functie? Stuur dan vóór 26 augustus a.s. je sollicitatiebrief en CV naar onderstaande link:

https://onzenieuwegemeente.easycruit.com/vacancy/preview/1085bce53d0c5c3d876fb7e3f7865b9a/2342761/148357

Bijzonderheden:

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid worden interne kandidaten met voorrang in beschouwing genomen. Let op: vanuit aanbestedingsoogpunt kunnen ZZP-kandidaten en detacheringsbureaus hun belangstelling uitsluitend kenbaar maken via Dynamisch Aankoop Systeem "Groningen huurt in" (www.groningenhuurtin.nl).

Afhankelijk van de voorkeur/mogelijkheden van de kandidaten en van de fase in het traject wordt deze functie uitgezet voor 32-36 uur per week. Van de kandidaat wordt verwacht dat deze de beschikbaarheid aangeeft in de motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor 2 september aanstaande in de middag.