Recruiter

Werken bij Eemsdelta

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij een gemeente Eemsdelta:

- die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?

- waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?

- waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Kom dan bij ons werken. Om team P&O te versterken zoek we naar een proactieve en verbindende:

Recruiter

32 tot 36 uur per week

Het aantal (tijdelijke) vacatures in combinatie met de krappe arbeidsmarkt vraagt een creatieve en inventieve instelling van jou als recruiter. Je bent verantwoordelijk voor de juiste wervingsstrategie, het actief benaderen van kandidaten, het opstellen van wervende vacatureteksten en het inzetten van de juiste (sociale) media. Je bent in staat de juiste match te maken tussen vraag en aanbod en maakt afspraken met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Daarnaast houd je ervan in een dynamische omgeving te werken, ben je in staat snel te schakelen en heb je een dienstverlenende instelling. Je werkt in deze functie samen met een collega-recruiter, waarbij jij de trekkersrol vervult. De aard van de procedures en functies waarvoor je werft zijn zeer divers: van operationele tot strategische managementfuncties.

Wat breng je mee:

  • Op het gebied van werving & selectie ben je in staat verschillende wervingsstrategieën toe te passen en te ontwikkelen.
  • Je bent een verbinder, een netwerker en ambassadeur die gewend is een organisatie binnen diverse platformen te vertegenwoordigen en te promoten.
  • De positionering op de arbeidsmarkt als aantrekkelijke werkgever verder ontwikkelen.
  • Je hebt duidelijk oog voor de match tussen vraag en aanbod, waarbij je een kritische, onderzoekende houding inneemt ten aanzien van de kandidaten, maar ook ten aanzien van de leidinggevende.
  • Je hebt een overstijgende blik met betrekking tot de inzet van kandidaten en het openstellen van vacatures, waardoor je vraag en aanbod maximaal kunt benutten.

Wat vragen we van jou:

  • Afgeronde HBO-opleiding.
  • Je hebt relevante werkervaring opgedaan als recruiter, waarbij je bij voorkeur ook ervaring hebt met aanbestedingsprocedures.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met diverse wervingskanalen en weet op welke wijze de arbeidsmarkt maximaal te benaderen.
  • Je bent creatief, houdt van uitdagingen en hebt sterke communicatieve vaardigheden.
  • Veel enthousiasme, je bent een pionier en netwerker.

Wij bieden:

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet en is maximaal € 4.048,- (schaal 9, salarispeil 1-10-2020) op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van je huidige aanstelling/dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband.

Vragen?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Marjan Meijer, Teammanager P&O via telefoon 06-11433877. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Agnes Bleijleven, P&O adviseur via telefoon 06-30169815

Reageren:

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met cv onder vermelding van “ Recruiter" vóór 27 januari via de sollicitatiebutton op de gemeentelijke website.(zie link)