Medewerker Omgevingsvergunningen Bouw

Werken bij Eemsdelta

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:

- die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?

- waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?

- waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Je bent van harte welkom!

Het team Vergunningen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoedontwikkeling verwelkomt graag een enthousiaste en gedreven

Medewerker Omgevingsvergunningen Bouw

36 uur per week 

Als medewerker Omgevingsvergunningen Bouw beoordeel je aanvragen voor meervoudige en complexe omgevingsvergunningen op basis van casemanagement. Deze aanvragen toets je aan de Wabo,  bestemmingsplannen, het Bouwbesluit en overige relevante wet- en regelgeving. Indien nodig win je advies in bij de Omgevingsdienst of Veiligheidsregio. Is het niet mogelijk een vergunning af te geven, dan leg je dit helder uit en denk je met de aanvrager mee over de mogelijkheden die er binnen de kaders van de wet- en regelgeving zijn ('ja, mits' in plaats van 'nee, tenzij').

Samen met je collega's bespreek je de praktijksituaties en kom je tot de juiste oplossing. Zo draagt iedereen bij aan de doorontwikkeling van het (uitvoerings)beleid.

In deze functie sta je midden in de samenleving en ben je direct betrokken bij de versterkingsoperatie als gevolg van de aardbevingsproblematiek. Je takenpakket is erg gevarieerd en uitdagend, elke aanvraag is anders en kent zijn eigen dynamiek.

Jij staat je mannetje in de communicatie met de verschillende betrokken partijen, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent je steeds bewust van je eigen positie en rol en met je overtuigingskracht kan jij helder aan alle partijen uitleggen waarom jij bepaalde beslissingen neemt.

Wat vragen we van jou:

  • een afgeronde opleiding Planologie, Ruimtelijke Ordening of HBO bouwkunde.
  • bij voorkeur aangevuld met ABW I en II
  • aantoonbare ervaring als vergunningverlener Wabo;
  • kennis van de technische en juridische wet- en regelgeving m.b.t. de omgeving en bouwregelgeving in het bijzonder;
  • je bent communicatief vaardig, ondernemend en proactief.

Je bent ook van harte uitgenodigd om te reageren als je bijna aan dit profiel voldoet en deze functie als een mooie volgende stap in je carrière ziet. We verkennen graag samen met jou de mogelijkheden.

Wij bieden:

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet (indicatief schaal 9 cao gemeenten). Afhankelijk van je huidige aanstelling/dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband.

Vragen?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met je collega vergunningverlener Durk de Haan via telefoon 06 48688050. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Maaike Zoestbergen, P&O Adviseur via telefoon 06-57360696.

Reageren:

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met cv onder vermelding van “Medewerker Omgevingsvergunning Bouw " via de sollicitatiebutton.

De kennismakingsgesprekken staan gepland op 3 februari 2021.