Beleidsadviseur sociaal domein

Werken bij Eemsdelta

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:

- die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?

- waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?

- waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Kom dan bij ons werken. Om het team beleid, expertise en OOV compleet te maken zijn wij op zoek naar een gedreven:

Beleidsadviseur sociaal domein

36 uur per week

 • Als Beleidsadviseur maak je onderdeel uit van het team Beleid, Expertise en OOV. Je ontwikkelt, in samenwerking met jouw collega's, visie en beleid over vraagstukken op het brede vakgebied van het sociale domein. Je legt hierbij tevens een verbinding met de ontwikkelingen rondom de transformatie van het sociaal domein breed en zorgt vanuit jouw expertise en kennisgebied voor aansluiting met andere thema’s van het team beleid en projecten. Je ondersteunt en geeft uitvoering aan de implementatie van bestaand en nieuw beleid op basis van de landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen. Je bent contactpersoon voor organisaties in het veld en ondersteunt vanuit gemeentelijk perspectief op de ontwikkelingen. Je bent ook contactpersoon voor partijen die projecten en diensten voor de gemeente uitvoeren, dit doe je in overleg met de (interne) projectleiders. Het expertisegebied kan wisselen, maar momenteel ligt de nadruk  in deze functie op
  jeugdbeleid in combinatie met zorg en veiligheid. Focus daarbinnen is groepsaanpak jongeren, huiselijk geweld/ kindermishandeling en zorg en veiligheid.

  Wat breng je daarvoor mee:

  • Afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een gemeente;
  • Het is mooi meegenomen als je kennis van en affiniteit met de regio hebt;
  • Kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan;
  • Je kan nota’s en adviezen opstellen, je bent in staat makkelijk tussen de verschillende onderwerpen te schakelen, maar weet daarnaast verbinding te creëren tussen de verschillende beleidsopgaven.
  • Je bouwt relevante netwerken op en weet deze op een constructieve wijze te onderhouden, hebt politieke en bestuurlijke sensitiviteit met organiserend vermogen en bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus;
  • Je bent alert, flexibel en weet kansen te benutten. Je hebt een pro-actieve en resultaatgerichte houding naar de samenleving en naar het bestuur.
  • Herkenning in onze 5 kernwaarden: aantrekkelijk, betrouwbaar, dichtbij, innovatief en samen. 

Wat kunnen wij jou bieden:

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet. Het salaris is maximaal € 4.494,- (schaal 10, salarispeil 1-10-2020) op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband. Daarnaast ontvang je goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb je vragen?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Kaper Bosker, Teammanager Eemsdelta via telefoon (06) 29585486 Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Greetje Knol, adviseur P&O via telefoon (06) 25472799  

Hoe kan je reageren:

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met cv onder vermelding van “Beleidsadviseur sociaal domein" vóór 5 februari 2021 via de sollicitatiebutton op de gemeentelijke site. (zie link)

De sollicitatiegesprekken staan gepland voor week 6