Behandelaar/diagnosticus (36 uur)

Wil jij je verdiepen in mensen met risicovol gedrag?

 Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die dit waardevolle werk verrichten.

De Mesdag werkt met vier zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De diverse functies die bijdragen aan de vormgeving van de behandeling zetten we doelmatig en flexibel in, waardoor elke patiënt zo spoedig mogelijk de behandeling kan krijgen waarvoor hij geïndiceerd is.

De vacature bestaat uit twee deelfuncties. De verdeling van de uren tussen Diagnostiek en Behandeling is variabel en afhankelijk de vraag.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als behandelaar/diagnosticus ben je inzetbaar binnen alle zorgprogramma’s van FPC Dr. S. van Mesdag.

Als behandelaar ben je beschikbaar voor het geven van therapieën en behandelmodules die geïndiceerd zijn voor patiënten binnen de verschillende zorgprogramma’s. Hierbij kun je denken aan het samen met de patiënt opstellen van een delict analyse, cognitieve gedragstherapie of terugvalpreventie. In de rol van medebehandelaar ben je onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam rond de patiënt.

Als diagnosticus lever je een bijdrage aan de observatiefase. Je verricht psychodiagnostisch onderzoek bij nieuwe patiënten én bij patiënten waar gedurende de behandeling vragen over ontstaan. De onderzoeksresultaten en aanbevelingen leg je vast in een onderzoeksrapport en koppel je terug naar de patiënt en zijn behandelcoördinator. Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg waarin het behandelplan van de patiënt wordt opgesteld, besproken en eventueel aangepast.

Verder draai je mee in intercollegiaal overleg en denk je mee over het inhoudelijk beleid. Ten slotte lever je een bijdrage aan de begeleiding van basispsychologen en psychologen in opleiding.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • meerdere jaren ervaring als BIG-geregistreerd GZ-psycholoog; bij voorkeur heb je ervaring met complexe (forensische) problematiek;
  • het vermogen tot samenwerking en reflectie.

Je bent:

  • in staat tot het leggen van een behandelrelatie met patiënten in een gedwongen kader;
  • uitnodigend, duidelijk en volhardend in de benadering van de patiënten;
  • doel- en resultaatgericht in je manier van werken
  • je bewust van de forensische context waarbinnen je werkzaam bent;
  • flexibel, consciëntieus en integer.

Ben jij degene die wij zoeken, dan bieden we jou een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. GZ-psychologen worden ingeschaald in FWG 65. Het salaris bedraagt minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Margriet Storms, zorginhoudelijk manager, of met Seppo de Baets, GZ-psycholoog via 050 5221 221.

 Ben je enthousiast?

Dan kun je solliciteren tot en met 1 september 2019.

De gesprekken zullen plaatsvinden in week 29.

Solliciteren kan via onderstaande link:

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2344297/109157?iso=nl

 Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.